Mediablogin tarina

Miksi mediablogi?

Mediablogi ei synny hetkessä. Maaliskuussa 2016 kokoonnuimme vanhan tyttökaveriporukan kanssa viettämään yhteistä lauantaipäivää. Vuosikausia tyttöjen yhteinen lauantai on täyttänyt kalenterimme muutaman kerran vuodessa, sillä kokoonpanomme on syntynyt jo lukiovuosina. Maaliskuisen tapaamispäivän edetessä emäntämme antoi meille tehtävän. Meidän pitäisi kirjoittaa lista erilaisista toiveista, jotka sillä hetkellä pyörivät mielessämme. Arkisista tai vähemmän arkisista. Kukin mielensä mukaan.

Tasan vuosi tämän jälkeen saimme samoissa merkeissä käteemme kirjekuoret, joiden sisään olimme toiveemme tallentaneet. Muistan hämmästykseni siitä, miten iso osa toiveista oli toteutunut. Vaan joukosta puuttui yksi. En ollut vieläkään perustanut haaveilemaani blogia. Johan nyt – voiko se olla niin vaikeaa!

Taas on vuosi vierähtänyt. Nyt pitkään haudottu blogiharrastus on jatkunut jo toista vuotta. Tästä on hyvä jatkaa – ja ehkä kasata kokoon uusia toiveita!

Mediablogi, Marjutus & Mouru

Pyöreän Marjutus-logon takaa löytyy tuore bloggaaja, mutta aihevalintojensa parissa jo pitkään toiminut. Työsarkani on kulkenut sekä printtimediassa että digitaalisessa mainonnassa ja vuoden 2017 minua vei mukanaan web designer -koulutus. Sen ympärille toteutin oman portfoliosivuston, jonka suljettuani palasin aiheeseen web-suunnittelu » tekstissä. Aikuisena oppiminen » oli myös ensimmäisen blogipostaukseni aihe. Varsinainen verkko-CV:ni löytyy osoitteesta marju.online »

Blogin sisällöt liittyvät pitkälti omiin toimiini verkossa. Verkkoviestintä ja verkko-opiskelut ovat tuttuja ympäristöjä. Media-ala ja viestintä kulkevat yhteen ja laajenevat uusiin suuntiin. Ympärillämme syntyy kaiken aikaa kiinnostavia asioita, eikä osaamistaan tarvitse rajata. Erilaisiin ratkaisuihin ja mahdollisuuksiin törmää varmemmin, kun niitä kohtaa myös arkisen työympäristön ulkopuolella.

Vaikka blogissa huomio keskittyy tarinointiin, ulkoasun muokkaus tuo harrastukselle lisämaustetta. Samalla se antaa säännöllisesti hyvän syyn tarttua kameraan, piirto-ohjelmaan ja availemaan WordPressin konepeltiä. Muinaisia roomalaisia » lainaten: Repetitio est mater studiorum. 

Blogin visuaaliseen ilmeeseen kuuluu erottamattomasti luomani kissahahmo nimeltä Mouru. Maskotti muistuttaa siitä, että vaikka mediablogi juoksuttaa asiavetoista tekstiä, asenne ei ole haudanvakava! Ennen pitkää Mouru-katti saattaa saada blogissa myös oman esittelynsä. Sitä odotellessa se saa tyytyä naukumaan näyttävässä pääosassa blogin Instagram-tilillä » Kanava on helppo tapa pysyä kärryllä uusista päivityksistä tai antaa palautetta. Vaihtoehtoisesti voit tehdä sähköpostitilauksen » meiliisi. Saat viestiä kerran kuussa samalla kun uusi blogiteksti ilmestyy. Jos taas brändihahmot tai niiden luonti kiinnostaa, tutustu klassikoihin ».

Seuraavaksi on sinun vuorosi

Blogiharrastus on siis monella tapaa hyödyllinen ja antoisa ajanviete. Sivuston ylläpidon ohella se antaa mahdollisuuden uppoutua tarkemmin kiinnostaviin aiheisiin. Aavistukseni on, että ne meistä jotka eivät vielä ole aloittaneet omaa blogiaan, suunnittelevat sitä tälläkin hetkellä.

Mediablogin rakentaminen sisältöineen on ollut mieluista puuhaa. Tavoitteenani on ollut kasata blogi, jota haluaisin itsekin lukea. Toivon myös, että blogiaan vasta suunnittelevat saavat samalla intoa aloittaa omansa. Nyt itse asiaan ja tutustumaan viimeisimpiin blogipostauksiin »