Mediablogin tarina

Miksi mediablogi?

Mediablogi ei synny hetkessä. Maaliskuussa 2016 kokoonnuimme vanhan tyttökaveriporukan kanssa viettämään yhteistä lauantaipäivää. Vuosikausia tyttöjen yhteinen lauantai on täyttänyt kalenterimme muutaman kerran vuodessa, sillä kokoonpanomme on syntynyt jo lukiovuosina. Maaliskuisen tapaamispäivän edetessä emäntämme antoi meille tehtävän. Meidän pitäisi kirjoittaa lista erilaisista toiveista, jotka sillä hetkellä pyörivät mielessämme. Arkisista tai vähemmän arkisista. Kukin mielensä mukaan.

Tasan vuosi tämän jälkeen saimme samoissa merkeissä käteemme kirjekuoret, joiden sisään olimme toiveemme tallentaneet. Muistan hämmästykseni siitä, miten iso osa toiveista oli toteutunut! Vaan joukosta puuttui yksi. En ollut vieläkään perustanut haaveilemaani blogia. Johan nyt – voiko se olla niin vaikeaa!
Taas on vuosi vierähtänyt eteenpäin ja edellinen toi jo mukanaan pitkään haudotun blogiharrastuksen. Tästä on hyvä jatkaa.

Mediablogi, Marjutus & Mouru

Pyöreän Marjutus-logon takaa löytyy keltanokkainen, mutta innokas bloggaaja. Esittely on paikallaan, sillä se selittää osin aihevalinnoistani. Työsarkani on ollut sekä printtimediassa että digitaalisessa mainonnassa ja vuoden 2017 minua vei mukanaan web designer -koulutus. Sen ympärille toteutin myös oman portfolion, johon pääsee tutustumaan marjutus.info » sivustolla. Aikuisena oppiminen » on myös ensimmäisen blogipostauksen aiheena. Varsinainen online CV:ni löytyy osoitteesta marju.online »

Blogin sisällöt liittyvät osin osaamiseeni ja tekemiseeni verkossa. Verkkomedia, verkkoviestintä ja verkko-opiskelut ovat kaikki tulleet vuorollaan tutuiksi, vaikka ydinosaamiseni löytyy yhä visujen parista. Maailma muuttuu ja ympärillämme syntyy kaiken aikaa kiinnostavia asioita. Samalla media-ala ja viestintä sekä kasvavat yhteen että laajenevat uusiin suuntiin. Omaa osaamistaan ei kannata, eikä tarvitse rajata. Reippaille kokeilijoille riittää tilaa.

Vaikka blogissa huomio keskittyy tarinointiin, ulkoasun muokkaus tuo harrastukselle lisämaustetta. Samalla se antaa säännöllisesti hyvän syyn tarttua kameraan, piirto-ohjelmaan ja availemaan WordPressin konepeltiä. Muinaisia roomalaisia » lainaten: Repetitio est mater studiorum. 

Blogin visuaaliseen ilmeeseen kuuluu erottamattomasti luomani kissahahmo nimeltä Mouru. Maskotti muistuttaa siitä, että vaikka mediablogi juoksuttaa asiavetoista tekstiä, asenne ei ole haudanvakava!

Ennen pitkää Mouru saattaa saada blogissa myös oman esittelynsä. Sitä odotellessa se saa tyytyä naukumaan näyttävässä pääosassa blogin Instagram-tilillä. Kanava on helppo tapa pysyä kärryllä uusista päivityksistä tai antaa palautetta, joten seuraapa blogia instassa »

Seuraavaksi on sinun vuorosi

Blogiharrastus on siis monella tapaa hyödyllinen ja antoisa ajanviete. Sivuston ylläpidon ohella se antaa mahdollisuuden uppoutua kiinnostaviin aiheisiin. Aavistukseni on, että ne meistä jotka eivät vielä ole aloittaneet omaa blogiaan, suunnittelevat sitä tälläkin hetkellä.

Mediablogin rakentaminen sisältöineen on ollut mieluista puuhaa. Tavoitteenani on ollut kasata blogi, jota haluaisin itsekin lukea. Toivon myös, että blogiaan vasta suunnittelevat saavat intoa aloittaa omansa.
Nyt itse asiaan ja tutustumaan viimeisimpiin blogipostauksiin »