Mediablogin tarina

Miksi mediablogi?

Mediablogi ei synny hetkessä. Maaliskuussa 2016 kokoonnuimme vanhan tyttökaveriporukan kanssa viettämään yhteistä lauantaipäivää. Vuosikausia tyttöjen yhteinen lauantai on täyttänyt kalenterimme muutaman kerran vuodessa, sillä kokoonpanomme on syntynyt jo lukiovuosina. Maaliskuisen tapaamispäivän edetessä emäntämme antoi meille tehtävän. Meidän pitäisi kirjoittaa lista erilaisista toiveista, jotka sillä hetkellä pyörivät mielessämme. Arkisia tai vähemmän arkisia. Kukin mielensä mukaan.

Tasan vuosi tämän jälkeen saimme samoissa merkeissä käteemme kirjekuoret, joiden sisään olimme toiveemme tallentaneet. Muistan hämmästykseni siitä, miten iso osa toiveista oli toteutunut! Vaan joukosta puuttui yksi. En ollut vieläkään perustanut haaveilemaani blogia. Johan nyt – voiko se olla niin vaikeaa!
Taas on vuosi vierähtänyt eteenpäin. Etteipä vaan vuosi 2018 olisi aivan omanlaisensa ja merkityksellinen, sillä se on tuonut mukanaan myös pitkään haudotun blogiharrastuksen. Haluaisinpa väittää, että haaveilu kannattaa!

Mediablogi & Marjutus

Pyöreän Marjutus-logon takaa löytyy siis tuore ja innokas amatööribloggaaja. Esittely on paikallaan, sillä se selittää myös osan aihevalinnoistani. Työkseni teen digitaalista mainontaa ja vuoden 2017 minua vei mukanaan Turun kristillisen opiston web designer -koulutus. Sen ympärille toteutin myös portfolion, johon pääsee tutustumaan lisää marjutus.info » sivustolla.

Blogin sisällöistä osa tulee liittymään osaamiseeni ja tekemiseeni verkossa. Verkkomedia, verkkoviestintä ja verkko-opiskelut on tulleet kukin vuorollaan tutuiksi. Silti ydinosaamiseni löytyy yhä visujen parista, sillä taustaltani löytyy parinkymmenen vuoden työt visuaalisen suunnittelun parissa. Mutta maailma muuttuu Eskoseni, nyt ei jäädä tuleen makaamaan. Ympärillämme syntyy kiinnostavia asioita enemmän kuin koskaan. Myös media-ala ja viestintä kasvaa yhteen ja laajenee uusiin suuntiin. Omaa osaamistaan ei kannata, eikä tarvitse rajata. Reippaille kokeilijoille riittää tilaa.

Tämän hetken opiskeluni keskittyvät Turun AMK:ssa mediatuotantoon ja jossain syvällä takaraivossani yritän punoa kasaan aihetta opinnäytetyölleni. Koska vielä olen avoin kaikille haasteille, olisipa hauska kuulla ehdotuksia. Mikä mielestäsi olisi hyvä media-alaan liittyvä lopputyön aihe 2019? Jos sinulla ajatuksia aiheesta, kuulen niistä mielelläni! Kerro lisää »

Tuoreen blogiharrastukseni yksi tavoite onkin kehittää itseäni jouhevaksi kirjallisten tehtävien suoltajaksi. Blogin ulkoasun muokkaus antaa samalla hyvän syyn tarttua säännöllisesti kameraan, piirtopöytään tai availemaan WordPressin konepeltiä. Ainahan on tiedetty: Repetitio est mater studiorum.

Seuraavaksi on sinun vuorosi

Blogiharrastus on siis monella tapaa hyödyllinen ja antoisa ajanviete. Se antaa mahdollisuuden uppoutua itseä kiinnostaviin aiheisiin ja jakaa tarinaa muille. Vahva aavistukseni on, että ne meistä jotka eivät vielä ole aloittaneet omaa blogiaan, suunnittelevat sitä tälläkin hetkellä.

Kaiken edellä mainitun summaten, toivon että mediablogi sisältöineen on pian oma mielipuuhani. Tavoitteeni on kasata blogi, jota itsekin haluasin lukea. Toivon, myös että blogiaan vasta suunnittelevat saavat intoa aloittaa omansa. Nyt siis itse asiaan ja tutustumaan viimeisimpiin blogipostauksiin »