mediablogi marjutus.media

MEDIABLOGI

MIKSI MEDIABLOGI

Mediablogi ei syntynyt hetkessä. Maaliskuussa 2016 kokoonnuimme vanhan tyttökaveriporukan kanssa viettämään yhteistä lauantaipäivää. Vuosikausia tyttöjen yhteinen lauantai on täyttänyt kalenterimme muutaman kerran vuodessa, sillä kokoonpanomme on syntynyt jo lukiovuosina. Maaliskuisen tapaamispäivän edetessä emäntämme antoi meille tehtävän. Meidän pitäisi kirjoittaa lista erilaisista toiveista, jotka sillä hetkellä pyörivät mielessämme. Arkisista tai vähemmän arkisista. Kukin mielensä mukaan.

 

Tasan vuosi tämän jälkeen saimme samoissa merkeissä käteemme kirjekuoret, joiden sisään olimme toiveemme tallentaneet. Muistan hämmästykseni siitä, miten iso osa toiveista oli toteutunut. Vaan joukosta puuttui yksi. En ollut vieläkään perustanut haaveilemaani blogia. Johan nyt – voiko se olla niin vaikeaa! Nyt on vuosia vierähtänyt. Pitkään haudottu blogin suunnittelu on vaihtunut pysyväksi harrastukseksi ja matka jatkuu.

Mediablogi, Marjutus & Mouru

Pyöreän Marjutus-logon takaa löytyy kirjoittelemista harrasteleva ja aihevalintoja arjesta nappaava bloginrakentaja. Omat työrutiinini ovat pyörineet printtimedian ja digitaalisen mainonnon parissa ja vuoden 2017 minua vei mukanaan web designer -koulutus. Sen ympärille toteutin oman portfoliosivuston, jonka suljettuani palasin aiheeseen verkkosuunnittelua koskevassa » tekstissä. Aikuisena oppiminen » oli myös ensimmäisen blogipostaukseni aihe, koska aihe oli omakohtaisesti tuttu. Varsinainen verkko-CV:ni löytyy osoitteesta marju.online »

 

Vaikka blogissa huomio keskittyy tarinointiin, ulkoasun muokkaus tuo harrastukselle lisämaustetta. Samalla se antaa säännöllisesti hyvän syyn tarttua kameraan, piirto-ohjelmaan ja availemaan WordPressin konepeltiä. Erilaisiin ratkaisuihin ja mahdollisuuksiin törmää varmemmin, kun niitä kohtaa myös arkisen työympäristön ulkopuolella.

 

Blogin visuaaliseen ilmeeseen kuuluu erottamattomasti luomani kissahahmo. Mouruksi nimeäni maskotti muistuttaa siitä, että vaikka mediablogi juoksuttaa asiavetoista tekstiä, asenne ei ole haudanvakava! Ennen pitkää Mouru-katti saattaa saada blogissa myös oman esittelynsä. Sitä odotellessa se saa tyytyä naukumaan näyttävässä pääosassa blogin Instagram-tilillä » Kanava on helppo tapa pysyä kärryllä uusista päivityksistä tai antaa palautetta. Vaihtoehtoisesti voit tehdä sähköpostitilauksen » meiliisi. Saat viestiä kerran kuussa samalla kun uusi blogiteksti ilmestyy. Jos taas brändimaskotit ja -hahmot kiinnostavat, tutustu klassikoihin ».

Seuraavaksi on sinun vuorosI

Blogiharrastus on siis monella tapaa hyödyllinen ja antoisa ajanviete. Sivuston ylläpidon ohella se antaa mahdollisuuden uppoutua tarkemmin kiinnostaviin aiheisiin. Aavistukseni on, että ne meistä jotka eivät vielä ole aloittaneet omaa blogiaan, suunnittelevat sitä tälläkin hetkellä.

Mediablogin rakentaminen sisältöineen on ollut mieluista puuhaa. Tavoitteenani on ollut kasata blogia, jota haluaisin itsekin lukea. Toivon myös, että blogiaan vasta suunnittelevat saavat samalla intoa aloittaa omansa. Nyt itse asiaan ja tutustumaan viimeisimpiin blogipostauksiin »