inspiraatiota


Inspiraatiota etsimässä

Kun pää lyö tyhjää, inspiraatiota tekemiseen ei löydy. Ehkä kiire vetää jumiin, ajatukset kiertävät ympyrää tai liika varmistelu tappaa inspiraation. Silloin pienet yllätykset herättävät inspiraatiota ja uudet näkökulmat piristävät kokeilemaan erilaisia vaihtoehtoja. Blogi vaalii ajatusta siitä, että koska inspiraatio ei kysy aikaa ja paikkaa, kuljettava reitti saa mutkitella. Inspiraatiota voi löytää myös kuuntelemalla muiden vinkkejä. Podcast-artikkelista » voit lukea ajatuksia siitä, kuinka luovan työn tekijät näkevät inspiraation ja ideoimisen omalla kohdallaan. Uusia näkemyksiä voi löytää myös tulevaisuusajattelun avulla ».

Pyörä ei vaadi aina uudelleen keksimistä. Taidehistoria » osoittaa, että mm. romantiikan ajan » kertaustyylit syntyivät kokonaan menneiden aikakausien inspiroimana. Inspiraatiota omaan tekemiseen voi saada myös toisten tarinoista. Esimerkkinä tarina siitä, kuinka itse tutustuin web-suunnitteluun ».


Inspiraatiossa kasvaa potentiaali

Inspiroiva ajatus voi syntyä ympäristössä tai aiheesta, jolla ei ole juurikaan tekemistä alkuperäisen ongelman kanssa. Tässä piilee inspiraation hienous. Se ei ole pelkkää ajatusten kokoamista vaan sitä, että antaa niille vapauden kulkea uusiin suuntiin. Inspiraatio synnyttää kannustavan tunteen, joka puskee toimimaan. Kannustava ilmapiiri onkin vaalimisen arvoinen esimerkiksi työpaikoilla.

Korona-aikana olemme saattaneet kehitellä itsellemme myös aivan uutta tekemistä. Digitalisoitunut arkemme » antaa monia mahdollisuuksia ja YouTuben kanavat » ovat kuluneet käytössä. Samalla yhteisöllisyyden ja arvojen merkitys » on saanut uudenlaista painoa.


”Katso mitä nyt keksin”

Leikki on lasten työtä ja aikuisten mahdollisuus. Tuntuu hyvältä uskoa maailman suurimman puulelujen valmistajan, Brion oppeihin. Se tarjoaa kohderyhmälleen aivojen aktivointia ja antaa brändilupauksen: ”Rajoituksia ei ole – ainoastaan loputtomasti mahdollisuuksia.”

Onneksemme briolainen rajattomuus on sallittua myös aikuisille. Sanotaan, että ihminen ei koskaan lakkaa leikkimästä. Hakeudumme mielellään omien puulelujemme pariin. Moni kaipaa rutiinien vastapainona luovaa toimintaa. Suosittuja vapaa-ajanviettotapoja ovat tässä kategoriassa vilahtaneet harrasteet kuten musiikki  », kuvataide » tai käsillä tekeminen ». Inspiraatiota ja vinkkejä tekemiseen tuo myös uuden oppiminen », jossa voi tutkitusti auttaa visuaalinen ajattelu ». Oli omat kiinnostuksen kohteet mitkä tahansa, kiireisestä työelämästä » ja velvollisuuksista palautuminen onnistua usein parhaiten Brion sanoin ”vapaan puuhaamisen” merkeissä.

Itselleni vapaa puuhaaminen on ollut tärkeää aina Brio-iästä lähtien. Joskus saattaa riittää vain se, että puuhailuja saa suunnitella omassa mielessään. Otollinen hetki voi löytyä yhtä hyvin kirpeänä arkiaamuna tai pitkällä junamatkalla.

Mikä inspiroi minua, voi inspiroida sinuakin – innostutaan yhdessä! Tutustu etusivuun » tai katso lisää inspiraatiota: