inspiraatiota


Inspiraatiota etsimässä

Inspiraatiota tekemiseen ei tahdo löytyä, jos pää lyö tyhjää. Joko kiire vetää niin jumiin, että tuoreita ajatuksia ei synny tai liika varmistelu tappaa inspiraation. Pienet yllätykset sen sijaan herättävät inspiraatiota ja uudet näkökulmat piristävät kokeilemaan eri vaihtoehtoja. Blogi vaalii ajatusta siitä, että koska inspiraatio ei vaadi virittyäkseen kilpailuasetelmaa, kuljettava reitti saa mutkitella. Inspiraatiota voi löytää myös kuuntelemalla aiheesta muiden vinkkejä. Podcast-artikkelista » löydät ajatuksia siitä, kuinka luovan työn tekijät näkevät inspiraation ja uuden luomisen omalla kohdallaan.

Pyörä ei vaadi aina uudelleen keksimistä. Taidehistoriasta » tiedämme, että mm. romantiikan ajan » kertaustyylit syntyivät kokonaan menneiden aikakausien inspiroimana. Inspiraatiota omaan tekemiseen voi kaivaa esiin myös toisten tarinoista. Lue lisää siitä, kuinka itse tutustuin web-suunnitteluun ».


Inspiraatiossa kasvaa potentiaali

Inspiroiva ajatus voi syntyä ympäristössä tai aihepiirissä, jolla ei ole juurikaan yhteyttä alkuperäisen ongelman kanssa. Tässä piilee inspiraation hienous. Se ei ole vain ajatusten kokoamista vaan sitä, että antaa ajatuksille vapautta kulkea uusiin suuntiin. Inspiraatio   antaa kannustavan tunteen, joka puskee toimimaan. Näinpä esimerkiksi työpaikoilla kannustavaa ilmapiiri on vaalimisen arvoista.

Korona-aikana olemme saattaneet kehitellä itsellemme myös aivan uutta tekemistä. Digitalisoitunut arkemme » antaa monia mahdollisuuksia ja YouTuben kanavat » ovat kuluneet käytössä.


”Katso mitä nyt keksin”

Leikki on lasten työtä ja aikuisten mahdollisuus. Tuntuu hyvältä uskoa maailman suurimman puulelujen valmistajan, Brion oppeihin. Se tarjoaa kohderyhmälleen aivojen aktivointia ja antaa brändilupauksen: ”Rajoituksia ei ole – ainoastaan loputtomasti mahdollisuuksia.”

Onneksemme briolainen rajattomuus on sallittua aikuisillekin. Sanotaan, että me ihmiset emme koskaan lakkaa leikkimästä. Hakeudumme mielellään omien puulelujemme pariin. Moni kaipaa rutiinien vastapainona luovaa toimintaa. Suosittuja vapaa-ajanviettotapoja ovat tässä kategoriassa vilahtaneet harrasteet kuten musiikki  », kuvataide » tai käsillä tekeminen ». Inspiraatiota ja vinkkejä tekemiseen tuo myös uuden oppiminen », jossa voi tutkitusti auttaa visuaalinen ajattelu ». Oli omat kiinnostuksen kohteet mitkä tahansa, kiireisestä työelämästä » ja velvollisuuksista palautuminen onnistua usein parhaiten Brion sanoin ”vapaan puuhaamisen” merkeissä.

Itselleni vapaa puuhaaminen on ollut tärkeää aina Brio-iästä lähtien. Joskus saattaa riittää vain se, että puuhailuja saa suunnitella omassa mielessään. Otollinen hetki voi löytyä yhtä hyvin kirpeänä arkiaamuna tai pitkällä junamatkalla.

Mikä inspiroi minua, voi inspiroida sinuakin – innostutaan yhdessä! Tutustu etusivuun » tai katso lisää inspiraatiota: