artikkelien avainsanalista


Visuaalinen kulttuuri

Visuaalinen kulttuuri sisältää kulttuurin kuvalliset tuotokset laidasta laitaan. Siihen mahtuu yhtä lailla kuvataide, elokuvat kuin mainontakin. Visuaalisen kulttuurin avulla ylläpidämme kulttuurimme perinteitä ja luomme rinnalle uusia. Aina vaan visuaalisemmassa ympäristössämme kuvakulttuuri ja sen ilmenemismuodot nousevat esiin kaikkialla. Esimerkkinä ympärisömme kuvallisuudesta toimivat yhtä hyvin kirjasintyylit » kuin liikennemerkit ja symbolit ». Kuvallinen kulttuuri on myös tehokkaasti kierrätettävää ja uudelleen jalostettavaa kuten mm. pop-taide » on meille osoittanut.


Kun visuaalista kulttuuria tarkastelee tutkimusalana, se katsoo mediakulttuuria ja mediatuotteita kuvallisten merkitysten ja tulkintojen kautta. Visuaalinen kulttuuri sisältää laajasti kulttuurin eri muotoja ja tässäkin blogissa kuvallinen kerronta on läsnä tekstistä toiseen. Blogissa visuaalisen kulttuurin ilmiöt nousevat esiin taidehistoriassa », design-historiassa » sekä modernissa muotoilussa ». Samat teemat toistuvat sekä mediakulttuurin » että mediahistorian » kategoriassa.


Visuaalisen viestinnän vaikuttamismahdollisuuksia » ja vaikuttamisen muotoja pohditaan kuvataiteista erityisesti elokuvan osalta. Kooste YouTube-kanavan » historiasta ja ominaisuuksista keskittyy  videoalustan sisältöihin ja videomainonta brändin rakentamisessa » kokoaa yhteen siihen liittyvät teemat. Mainoselokuvan anatomiaan pääsee tutustumaan palkitun mainosvideon analyyssissa ».


Jos sinua kiinnostavat suunnittelun trendit, väripsykologia, selfiekulttuuri, elokuvat tai vanhat mestarit – olet juuri oikeassa paikassa. Voit antaa palautetta tai seurata uusien blogitekstien päivittymistä Instagramissa » – visuaalisen kulttuurin runsaudensarvessa. Sivuston yhteydenotto » on nopein ja helpoin tapa jättää viestiä.