Tekoäly ja graafinen suunnittelu
Tekoäly vaatii graafisilta suunnittelijoilta sopeutumista ja omien rajojen venyttämistä. Vastiineeksi tekoäly tarjoaa inspiraatiota ja virtaviivaisempia prosesseja.
Suunnitteluohjelmat ovat viestinnän mediatyöläisten ja suunnittelijoiden arkisia työkaluja. Erilaiset tietokonesovellukset pitää ensin hallinta ja sen jälkeen on aika ylläpitää osaamista tarpeen ja kunkin alustan vaatimusten mukaisesti. Omaa osaamistaan voi vahvistaa ja mielenkiintoa tekemiseen ylläpitää tutustumalla aivan uusiin sovelluksiin. Visuaalinen viestintä media-alalla pitää sisällään verkkopalveluja moneen lähtöön ja grafiikkaa alustalta toiselle. Suunnittelijan ohjelmat eivät lopu kesken ja luovia sovelluksia syntyy kaiken aikaa lisää. Viimeisimpinä trendinä lienee tekoälypohjaisten työkalujen käyttö.
Suunnitteluohjelmien tuotokset vaativat näkyvyyttä ja kotipesän. YouTube on kuin tarpeeseen luotu ja blogista löydät kattavan opastuksen oman kanavan luonnista videoiden hakukoneoptimoituun laatamiseen saakka ».
Tarkoitukseni on tuoda suunnitteluohjelmat otsikon alle kuvauksia ja kokemuksia media-aineistojen käsittelyyn käytettävistä työkaluista. Tarkoitus ei ole kilpailla Tekniikan maailman testivoittajien » rinnalla vaan pikemminkin herättää ajatuksia ja intoa omaan testailuun. Kokeilusta ei ole pitkä matka harjoitteluun ja harjoittelu on varmin tie oppimiseen ».
Kuvankäsittely on visuaalisen suunnittelijan perusosaamista. Kysymys on valokuvien muokkauksesta valitulla kuvankäsittelyohjelmalla. Kuvien käsittely tapahtuu tutuimmin Photoshopissa, mutta ammattimaiset valokuvaajat tekevät raw-kuvien käsittelyn Lightroomissa. Ensimmäinen mediatuotannon työkaluja esittelevä blogiteksti on valokuvien muokkauksesta ja elokuvista kertova elokuvahullun kuvankäsittely »
Valokeilaan päässeet suunnitteluohjelmat ovat Photoshop ja Lightroom. Photoshop on tunnetusti Adoben kuvankäsittelyohjelma ja vuonna 1990 syntyneestä ohjelmistosta on ehtinyt kasvaa käsite. Vaikka ”photoshopata” voi nykyään alkuperäistä työkalua edullisemmilla ja keveämmilläkin tuotteilla, Photoshop on vielä säilyttänyt asemansa suurimpana ja kauneimpana.
Lightroom ei ole Photoshopin jatke tai työkalusta päivitetty tuoreempi sovellus. Se on itsenäinen suunnitteluohjelma, mutta toimii tarvittaessa Photoshopin rinnalla tai tukena – kuten mikä tahansa Adoben luova sovellus. Moni kokee, että Lightroom on Photoshopia helppokäyttöisempi kuvankäsittelyohjelma ja sopii yhtä hyvin aloittelijoille kuin ammattikuvaajille. Kumpi on sinulle sopivampi työkalu, vai valitsetko mieluiten molemmat?
Suunnitteluohjelmia sivutaan myös verkkosuunnittelun näkökulmasta. Web-suunnittelussa » päähuomio on WordPressillä ja nettisivujen toteutuksella projektin suunnittelusta alkaen. Tähän mahtuu mukaan myös lukuisia sisältösuunnittelua » tehostavia apuohjelmia. Tutustu työkaluihin!
Media-blogin etusivulla » näet kaikki sisällöt yhdellä kertaa. Löydä lisää!
Tekoäly vaatii graafisilta suunnittelijoilta sopeutumista ja omien rajojen venyttämistä. Vastiineeksi tekoäly tarjoaa inspiraatiota ja virtaviivaisempia prosesseja.
Haluatko oppia optimoimaan videosi ja lataamaan ne YouTubeen siten, että hakukoneet sen löytävät. Tutustu vinkkeihin!
Sisältösuunnittelu kuuluu verkkosivujen suunnittelun ytimeen. Mukana kulkee käyttäjäkokemus, löydettävyys ja koko projektin sujuva eteneminen.
Kotisivujen suunnittelu on tekemällä oppimista. Perusteisiin kannattaa tutustua ajatuksella, sillä kotisivujen toteuttaminen alkaa verkkosivuprojektin suunnittelusta.
Elokuva-aiheisessa blogitekstissä kohtaavat kuvankäsittelyohjelmat ja elokuvat. Katso mitkä kuvankäsittelyn ja elokuvan kärkinimet ovat mukana käsittelyssä!