artikkelien avainsanalista


Legendaariset elokuvat pippuroivat blogia

Elokuvat ovat loputon inspiraation lähde, keino rentoutua ja rakas harrastus. Tästä blogista et kuitenkaan löydä elokuvasuosituksia tai parhaiden elokuvien listoja, vaikka tarkka lukija löytää elokuvaviittauksia pitkin matkaa. Elokuvapoimintoja käsitellään tietyn teeman sisällä tai elokuvavinkit toimivat blogissa muiden media-aiheiden mausteina.


Löydä unohtuneet elokuvat

Elokuvat asettuvat blogissa mediakulttuuriin kategoriaan ». Mukaan mahtuvat ne elokuvan huiput, jotka jokaisen pitäisi nähdä kuin myös unohtuneet kuriositeetit. Ensimmäiseen joukkoon kuuluu elokuvan vaikuttamiskeinoihin pureutuva Elokuvat ja mielipidevaikuttaminen » -teksti, jossa Oscarien jako kohtaa elokuvaklassikot. Tunnelmasta toiseen johtaa Rodoksen kolossiin viittaava elokuva » Taistelu Rodoksesta. Tämä historiallinen epookkielokuva ei ole tyypillinen elokuvasuositus, mutta elokuvan ohjaaja on yhtä kiinnostava kuin itse tarina elokuvan takana. Kurkkaa katsomassa, mistä on kysymys!


Elokuvat ja matkailu

Elokuvien voima ylittää ajan, paikan ja oman uskalluksen. Elokuvat voivat sytyttää kipinää, tuoda uusia ajatuksia tai tarjota lohtua. Aikamatkailun mahdollistavat elokuvat lääkitsevät tai synnyttävät matkakuumetta. Instanbulin haikalevat saattavat viihtyä Istanbulin kaduilla kissojen ja Kedi-elokuvan parissa. Kissatarinat mediassa » -teksti nostaa esiin Kedin, Cats-musikaalit ja joukon muita kissojen tähdittämiä elokuvia kissaihmisten iloksi.


Elokuvien kuvaus- ja tapahtumapaikoista löytyy blogista oma koontinsa. Kohteena ovat kaupungit, joihin tutustutaan sekä matkailijan että elokuvatuotannon näkökulmasta. Elokuvista tuttuja kaupunkeja » ja niissä kuvattuja elokuvia löytää läheltä ja kaukaa. Rautaesirippu ei jäänyt ainoaksi haasteeksi kuvauspaikkoja etsiessä, vaikka kylmän sodan aikana Helsinki päätyi esittämään Neuvoliston suurkaupunkeja » useassakin kansainvälisessä tuotannossa. Veikeästi Turku on saanut kunnian tekeytyä Pariisiksi ja Lontoon kaupunkikuvia elokuvatuotannoissa on esittänyt Berliinin kaunis Gendarmenmarkt ».


Musikaalien elokuvasuosikit

Musikaalit ovat aivan erityinen elokuvagenre. Tälle elokuvan lajityypille on ominaista, että se voi yhdistellä loputtomasti elokuvan eri ilmaisukeinoja. Ehkä juuri tästä syystä toiset sitä rakastavat, toiset välttelevät. Musikaalin voisi rinnastaa tyylisuuntana pop-taiteeseen ». Yhteistä musikaaleilla ja pop-taiteella on se, että ne ottavat inspiraationsa rohkeasti kaikesta ja kaikkialta. Musiikkielokuvat käyttävät ennakkoluulottomasti eri tyylilajeja ja visuaalisia keinoja ja yhdistävät ne musiikin luoviin mahdollisuuksiin ».


Lajityypin elokuvista ovat blogissa saaneet omat käsittelynsä kaksi toisistaan hyvin poikkeavaa klassikkoa. Niinkin omaleimaiset elokuvat kuin Blues Brothers ja Laulavat sadepisarat » voivat lähemmin tarkasteltuna osoittautua monessa suhteessa hengenheimolaisiksi. Katso mitä vertailu osoitti!


Pariisi, Belle Époque ja Montmartre löytyvät monen elokuvan kuvastosta. Blogiteksti Henri de Toulouse-Lautrecista » avaa vuosisadanvaihteen julistetaiteilijan vaikutusta eri aikojen Moulin Rouge -elokuvien sisältöön ja sävyyn.


Blogin elokuvat ja inspiroiva visuaalinen maailma

Elokuvat ovat syntymästään asti olleet visuaalisen tarinankerronnan » tyypillisin ilmentymä. Elokuvan rinnalla kulkee runsaasti kuvallista ilmaisua. Eräs elokuvan synnyttämä visuaalisen kulttuurin » muoto on ollut leffajulisteet ja elokuvamainonta.». Tälle pysäkille blogissa pysähdytään kirjasintyyppien yhteydessä.


Wes Andersonin teoksia ei voi ohittaa, kun aiheena on elokuvan estetiikka. Andersonin elokuvien visuaalinen keinovalikoima ei arastele lainata klassisilta musikaaleilta ja niiden värimaailma hurmaa kerta toisensa jälkeen. Blogissa aihetta on käsitelty keltaisen värin kautta ».


Graafisen suunnittelijan » työkaluvalintoja pohtivassa Elokuvahullun kuvakäsittely » -tekstissä työkaluja jäsennellään elokuvien kautta. Rinnastukset syntyvät kahden aivan eri genren ja aikakauden teoksista. Blogissa muisteltavat elokuvat ovat tällä kertaa Kummisetä ja La La Land.


Katso kaikki blogin sisällöt löytyvät yhdellä silmäyksellä blogin etusivulta » – tarinointi elokuvasta ja mediasta jatkuu!