
Mediakulttuuri elokuvat etunenässä
Mediakulttuurin kategoria voisi vaivatta kattaa koko blogin sisältöjä. Blogiteksti toisensa jälkeen käsittelee joko eri viestintämuotoja tai kulttuurin ilmiöitä ennen ja nyt. Blogin sisältöjen jaottelussa mediakulttuuri painottuu visuaaliseen viestintään sekä audiovisuaalisen kulttuurin ilmiöihin, elokuvat etunenässä. Vuoden 2020 blogitekstit alkavat aiheesta innostuen elokuvien tunnevaikuttamisella » ja päättyvät koosteeseen YouTuben 15 vuotisesta historiasta ».
Mediakulttuuri Mouru-katin vetämänä
Mediamaailma pyörii pitkälti viihtymisen ympärillä. Elokuva on kaikille tuttu media ja blogissa se kulkee mukana useissa eri tarinoissa. Tähän mennessä lukija on voinut törmätä seuraaviin elokuviin:
Elokuvaviittauksilta ei välty myöskään mediahistorian kategoria, tutustu lisää ja seulo suosikkisi media-aiheisen blogin etusivulta» tai katso alta lisää:

YouTube-videot ennen ja nyt
YouTube-videot YouTube-videot: Rewind ja Forward YouTube-videot – 15 vuotias menestystarina YouTube-videot rankataan perinteisesti vuoden lopussa ja parhaat videot saavat ansaitsemaansa mediahuomion. Ihastuttavat, vihastuttavat ja koukuttavat videosisällöt YouTubessa listataan sekä maittain että maailmanlaajuisesti. Eikä ihme: YouTubesta on 15 vuoden sisällä kasvanut kanava, johon ladataan 500 tuntia videoita joka minuutti ». Sivustolla…
Jatka lukemistaYouTube-videot: Rewind ja Forward 
brändihahmo ja brändimuutos
BRÄNDIHAHMO UUDISTUU Brändihahmo tuuletuksessa BRÄNDIHAHMO LIKOON – TAHRATON BRÄNDIUUDISTUS Brändihahmo – tuo liikemerkkien ajaton visuaalinen ikoni on kuin perheen jäsen tai hyvä ystävä. Jokaisella itseään kunnioittavalla brändillä on bränditarinansa », mutta tarinoita riittää myös brändien hahmoilla. Tarinoiden ohessa brändihahmo jakaa sujuvasti somessa neuvoja ja vinkkejä, mutta ei jää kiinni tuputtamisesta. Silti…
Jatka lukemistaBrändihahmo tuuletuksessa 
visuaalinen tarinankertoja luovissa ympäristöissä
VISUAALINEN TARINANKERTOJA Visuaalinen tarinankertoja ansaitsee suitsutuksen Mitä yhteistä on luolamiehellä, Marc Chagalilla ja Pixarin animaatiolla? Tarinoiden maailma, jossa visuaalinen tarinankertoja johtaa orkesteria. Chauvet’n luolan taide, Chagallin 1900-luvun modernismi ja Pixarin elokuvat yhdistelevät tarua ja totta katselijalleen merkityksellisellä tavalla. Tarinallistaminen mielletään nykytrendiksi, mutta miksi puhua suuntauksesta? Kuten Juha Torkki muistuttaa kirjassaan…
Jatka lukemistaVisuaalinen tarinankertoja 
Montmartre ja Pariisi
PARIISIN MYYTTI Pariisin myytti ja Henri de Toulouse-Lautrecin julistetaide Pariisin myytti elää vahvana, mutta mistä mielikuva syntyy? Pariisi on kaunis kaupunki eikä Montmartren katujen lumoa voi kieltää, mutta vanhoja romanttisia kaupunkeja – onhan noita. Kaupungilla lienee jotain, mitä muilta puuttuu: Pariisilla on visuaalisia tarinoita » Tällä vuosituhannella oman kortensa kekoon…
Jatka lukemistaPariisin myytti ja Henri Tolouse-Lautrecin julistetaide 
elokuvat ja tunteisiin vaikuttaminen
Tunteisiin vaikuttaminen Tunteisiin vaikuttaminen ja elokuvien tarinat Tunteisiin vetoava viestintä Tunteisiin vaikuttaminen näkyy ja kuuluu näin alkuvuodesta. Menneen vuoden vaikuttavimmat ja elämyksellisimmät tarinat palkitaan Hollywoodissa aivan näillä hetkillä. Suuria tunteita ei puutu sen enempää valkokankaalta kuin megatapahtumasta sen ympärillä. Oscarien jako kiteyttää myös blogin teemat, kun tapahtuma kokoaa yhteen mediakulttuurin…
Jatka lukemistaTunteisiin vaikuttaminen ja elokuvien tarinat 
podcastit verkossa – audio on trendikäs
Podcastit ovat täällä Podcastit valloittavat mediassa – hyvästä syystä Podcastit puhuttavat ja pistävät kuuntelemaan. Miksi podcastit ovat nyt niin suosittuja ja miksi niistä kannattaa kiinnostua? Onko kysymys trendistä vai helposta saatavuudesta? Tarjontaa riittää ja ainakin digitaalisen viestinnän mediatyöläisten on helppo tarttua myös ammatillisiin podcasteihin. Katsauksen päätteeksi käynkin läpi testaamiani tärppejä…
Jatka lukemistaPodcastit valloittavat mediassa – hyvästä syystä 
keltainen väri tuo kesän
Keltainen väri Keltainen väri tuo hymyn huulille Keltainen väri on lupaus kesästä Keltainen väri hehkuu keskikesän kynnyksellä väriympyrän valoisalta puolelta. Keltainen on kuin vastakohta kaamokselle ja väripsykologia vakuuttaakin, että väripaletin ohella värit vaikuttavat myös tunnetasolla. Wes Andersson osaa hyödyntää värien ja tunnetilojen kontrastia. Herkullisista yksityiskohdista ja vahvasta visuaalisesta tyylistään tunnetun…
Jatka lukemistaKeltainen väri tuo hymyn 
Omakuvien mestari Rembrandt ja selfiet
Omakuvat Omakuvien mestari Selfiet ja omakuvien mestari Millainen omakuva toimii? Omakuvien mestari on tarkkanäköinen taituri, sillä kuvien takana on aina tarina: fiktiivinen tai tarkka dokumentti. Nykypäivän omakuvien alusta on sosiaalinen media, jossa julkaistavat selfiet palvelevat tekijöidensä kulloisiakin tarpeita. Syntymäpäiväkaimani 1600-luvulta oli maalaustaiteen ehdoton omakuvien mestari: Rembrandt peittoaa muut määrällään ja…
Jatka lukemistaOmakuvien mestari 
Elokuvien kissatarinat, Kedi ja Cats
Kissatarinat Kissatarinat eilen ja tänään Kissat esillä Kissatarinat mediakulttuurissa avaavat vuoden 2019. Kissoilla menee nyt lujaa. Silkkitassuille on tiedossa jotain uutta, jotain vanhaa ja joitain lämmiteltyä. Blogin kissatarinat käsittelevät syksyllä Suomen TV-ensi-iltaan tullutta hurmaavaa Kedi-elokuvaa ja tuoretta elokuvaversiota Cats-musikaalista. Lopuksi muistellaan infografiikan muodossa ikimuistoisia kissaleffoja. Kissatarinat seitsemästä silkkitassusta Vuodenvaihteen pyhät…
Jatka lukemistaKissatarinat eilen ja tänään 
Rooma ja Trajanuksen pylväs
Trajan Trajan - historiaa, typografiaa ja filminauhaa Kurkistus Trajan fontin tarinaan Olet ehkä joskus Roomassa pysähtynyt Trajanuksen pylvään alle seuraamaan sen korkeuksiin kiertävää kuvakertomusta. Ylhäisessä yksinäisyydessään nouseva pylväs onnistuu keräämään yhteen omani ja monen muun mieltymykset: historian, typografian ja elokuvat. Vaikka muistopylvään reliefit kuvaavat keisarin valloitussotia, tämän tarinan sankari on TRAJAN. Trajanuksen…
Jatka lukemistaTrajan – historiaa, typografiaa ja filminauhaa 
luova ajattelu vireäksi musiikin voimalla
LUOVA AJATTELU Musiikki luovan ajattelun tukena Kesäfestarikausi on juuri pyörähtämässä käyntiin. Mitäpä jos peruuttaisimme kaikki lähiviikkojen kehityspalaverit ja puolivallattomat aivoriihet. Sen sijaan lähtisimme joukolla kesäfestareille? Mille tahansa festarille, kunhan tarjolla on musiikkia. Nyt nimittäin näyttää siltä, että luova ajattelu vaatii sitä. Jos kaipaat perusteluja - lue lisää! Savonlinnan oopperajuhlat…
Jatka lukemistaLuova ajattelu virkeäksi festareilla? 
elokuvahullun kuvankäsittely Photoshopilla ja Lightroomilla
Kuvankäsittely Elokuvahullun kuvankäsittely Kuvankäsittely & suuret illuusiot Liittyykö kuvankäsittely ja elokuvat toisiinsa? Toki – elokuvien todellisuus on aina ollut muunneltua ja nykypäivän tekniikka on jokapäiväistänyt kuvankäsittelyn osaksi kaikkien arkea. Tässä blogitekstissä kuvankäsittelyohjelmat ja elokuvat kohtaavat. Kummastakin mediasta esitellään kärkinimet ja oman aikakautensa suosikkiparit.Kummisetä ja kuvankäsittely Graafisen suunnittelun », web-suunnittelun ja valokuvauksen…
Jatka lukemistaElokuvahullun kuvankäsittely