artikkelien avainsanalista


Kohderyhmän määrittely

Kohderyhmä on erityinen joukko ihmisiä, joille markkinointiviestintä on suunniteltu. Jos tietty mainos tai ilmiö ei alkuunkaan liikauta, huomaan itsekin ajattelevani, että enpä ilmeisesti kuulu kohderyhmään. Parempi näin, sillä muussa tapauksessa markkinointi kyseisen tuotteen osalta ei ole täysin onnistunut.

Markkinoijen onneksi ihmisillä on taipumus haluta kuulua joukkoon, olla osa suurempaa ryhmää. Sosiaalinen media etunenässä on tehnyt ryhmään kuulumisen » helpoksi. Kun omatoimisesti jaamme eteenpäin kiinnostuksen kohteemme ja epäsuorasti jopa salaiset toiveemme, meidät on helppo lokeroida.


Kohderyhmäanalyysi ja sen suunnittelu

Kaikkia ei voi miellyttää eikä ole tarvetta puhutella kaikkia yleisöjä. Palvelua tai tuotetta suunnittelessa on syytä keskittyä tiettyyn kohderyhmään. Erityisten tärkeää kohderyhmien tunteminen on mainoskampanjoiden suunnittelussa ». Kun oman palvelun tai tuotteen kohderymää lähdetään kartoittamaan, avuksi voi ottaa ostaja- ja asiakaspersoonat ». Persoonien pohjalta on rakennettavissa myös palvelun asiakaskokemuksen suunnittelu ». Selkeä, rajattu kohderyhmä auttaa tavoittamaan oikean äänensävyn, tyylin sekä oikeat kanavat » viestinnälle. Pelkkä brändirakkaus ei aina riitä, suhde vaatii myös hoitoa ja oikeanlaista vastuullisuusviestintää ». Lue lisää markkinointiviestinnästä » ja tunteisiin vaikuttamisesta ».

Jos kuulut kohderyhmään, seuraa blogia instassa »