artikkelien avainsanalista


Viestinnän kehitys ajasta toiseen

Viestinnän kehitys on ollut ihmislajille tyypillistä. Koskaan eivät ole konstit loppuneet mitä tulee tarpeeseen pitää yhteyttä tai välittää viestejä eteenpäin. Savumerkit ovat vain vaihtuneet edistyksellisempiin viestintäkeinoihin sitä mukaan kun kulttuurit ja yhteiskunnat ovat kehittyneet.


Vaikka historian aikana erilaiset keksinnöt ovat muokanneet yhteydenpitoamme askel askeleelta kohti nykyistä tietoyhteiskuntaa, kaiken keskiössä on viestintä. Viestinnän kehitys on kulkenut kaikissa vaiheissaan tuttuja elementtejä käyttäen: kuvaa, ääntä ja tekstiä. Kanavat vain ovat vaihtuneet seinämaalauksista somefiidiin, viidakkorummusta Spotifyn ja kaiverruksista koodaukseen.


Tämän blogin juhlan aiheena on visuaalisen viestinnän kehitys eri aikakausien tyyleistä, ilmiöistä ja merkkihahmoista toisiin. Blogin teemoissa voi löytää vihjeitä siihen, mitä eri vuosisatoina on haluttu viestiä tai millä tavoin visuaalinen viestintä on näkynyt eri aikakausina.


Viestinnän kehitys luolan suulta YouTube-videoihin

 • Visuaaliset tarinankertojat » ovat kulkeneet joukossamme luolamiesten ajoista alkaen ja hioneet taitojaan huippuunsa elävän kuvan taitajina.
 • Yhtä vanhoja kuin tarinat, ovat olleet myös symbolit ja merkit. Ne ovat visuaalisen viestinnän peruselementtejä ja jaksavat kuohuttaa tänäkin päivänä. Blogin symboliesimerkkissä » muistellaan liikennemerkkien uudistusta.
 • Merkeistä kasvoi kirjaimia ja eipä aikaakaan kun faaraoiden ajan Egyptissä törmättiin kommunikaatio-ongelmiin pian hieroglyfien keksimisen jälkeen. Blogissa kerrataan hieroglyfien arvoituksen » jännittävää ratkaisua.
 • Viestinnän kehitys eteni antiikin Rooman ajalla mm. keisarikultin markkinointiin ». Nämä keinot eivät ole tuntemattomia tänäkään päivänä. Samalla luotiin pohjaa hieroglyfien tarinaa jatkavalle typografialle. Kirjasimet ja typografia» ovat visuaalisen viestinnän peruselementtejä siinä kuin symbolitkin. Visuaalisuuden voimaa ei voi väheksyä. Visuaalisen viestinnän kokonaisuutta ovat tukemassa esimerkit visuaalisista oppijista » ja väripsykologia  ».
 • Elokuva syntyi 1800-luvun lopun Pariisissa samoihin aikoihin kuin Henri de Toulouse-Lautrecin julistetaide ». Blogissa on useita elokuva-aiheita, mutta elokuvien vaikuttavuutta » pohditaan erikseen sekä elokuvailmaisun, että osin myös propadandan näkulmasta.
 • Kukkien symboliseen viestintään » ja kulttuurihistoriaan voi tutustua Flowers Forever -näyttelyn esittelyssä.
 • Nykypäivän yritysviestintä keskittyy pitkältä brändiviestintään ja sen haasteisiin. Blogissa pureudutaan brändimarkkinoinnin periaatteisiin » ja teksti jatkuu sisältöstrategian osuudella, jossa käsittelemällä tarkemmin sisältömarkkinoinnin kanavia ». Olennainen osa yritysviestinää onkin strategisen viestinnän suunnittelu ».
 • Tämän päivän viestintätrendien ja brändimarkkinoinnin kärjessä pysyy vahvasti vastuullisuusviestintä » ja arvot. Blogissa tutustutaan vastuullisuuteen muotibrändien näkökulmasta ja arvoihin yhteisöllisyyden muutosten » kautta.
 • Epidemia-aika muokkasi toiminta-tapojamme ja olosuhteiden pakosta digitalisaatio » otti harppauksen eteenpäin.
 • Asiakaspersoonat » ovat viestijän ja suunnittelijan tärkeä työkalu. Blogissa tarkastellaan markkinoinnin kohdentamista tärkeimmille kohderyhmille luomalla ostajapersoonat ja pohtimalla niiden käyttöä.
 • Verkkosisällöt edellyttävät ammattitaitoista viestintää. Sisällöntuotantoa » käydään blogissa läpi kotisivujen sisältöjen ja sisältösuunnittelun näkökulmasta.
 • Taiteilijoiden henkilöbrändäys » valottaa taiteilijoiden keinoja eri aikakausina tavoitteidensa saavuttamiseksi.
 • Audiovisuaalisen viestinnän kärkikanavaksi nousi 1980-luvulla musiikkitelevisio  ». 2000-luvulle tullessa sen aseman otti YouTube. Blogista löydät  YouTuben menestystarinan » ja sen sisältötyypit kattavasti koostettuna.
 • Tekoälytyökalut ovat tulleet jäädäkseen. Millaisia vaikutuksia tekoälytyökalujen kehittyminen » tuo visuaalisen viestinnän parissa työskenteleville?

Löydät kaikki blogin tekstit yhdestä paikasta mediablogin etusivulta ». Lue lisää tai aloita alta:


Read more about the article Strateginen viestintä
timanttinen strateginen viestintä

Strateginen viestintä

 • Lukuaika:15 mins read

Strategisella viestinnällä lisää inspiraatiota ja timanttisia tuloksia. Katso kuinka viestintää tehdään suunnitelmallisesti, vuorovaikutuksellisesti ja onnistumisia arvioiden.

Jatka lukemistaStrateginen viestintä