Esittelyssä YouTube-videot

YouTube-videot

YouTube-videot – koko kroniikka

Parhaat YouTube-videot keräävät ansaitsemaansa mediahuomiota ja katsotuimmat YouTube-videot listataan maailmanlaajuisesti. Vuonna 2005 perustetusta YouTubesta on kasvanut kanava, johon ladataan päivittäin 720 tuntia videoita ». Sivustolla on 2600 miljardia käyttäjää ympäri maailman lähes vauvasta vaariin. Kuin huomaamatta YouTube on muovannut elämäntapaamme: se on läsnä kun haluamme viihtyä, kuluttaa, tappaa aikaa tai oppia uutta.

 

Tässä blogitekstissä pureudutaan YouTubeen ja sen kasvutarinaan. Kuinka siitä kasvoi niin suosittu ja mitä ovat YouTuben parhaat videot, erilaiset videosisällöt ja markkinointimahdollisuudet? Tutustu myös YouTuben historiaan ja kehitykseen oheisella aikajanalla. Listalta löytyy merkkipaalut alustan alkutaipaleelta aina tähän päivään asti.

Katsotuimmat ja parhaat YouTube-videot

YouTube ei ole vain videoalusta. Se on toiseksi suosituin verkkosivusta ja toiseksi käytetyin hakukone myös Suomessa. Sisältöjä riittää laidasta laitaan muillekin kuin kissavideoiden seuraajille. On kuin YouTube-videot osaisivat vastata mihin tahansa tarpeeseen. YouTube-videoiden katselun kasvuun vaikutti osaltaan myös poikkeusolot korona-epidemian aikana. Videosisällöissä suosituiksi aiheeksi nousi kotona tekeminen. Lue lisää digitalisaatiosta epiedemia-aikana ».


Suomen katsotuimmat YouTube-videot löytyvät tasaisesti suosikkivaikuttajien tuottamasta sisällöstä. Esimerkkinä Roni Back, jonka erotilitys » nousi ykköseksi vuonna 2019. Vuonna 2022 Back puolestaan keräsi hopeasijan työpäivällään ruokakaupassa.

Parhaat YouTube-videot ovat megasuosittuja. Maailman katsotuin video on Baby Shark Dance », jossa näemme iloitset värit, kaksi lasta ja animaatioihahmoja toistamassa samaa kertosäettä .

YouTube Rewind ja videotrendit

Elokuva-alalla on juhlittu alan huippuja näyttävästi jo vuodesta 1929. Tunteisiin vetoavassa Oscarien jaossa » ammattilaiset saavat akatemia tunnustusta ja elokuvien ystävät nauttivat kaikesta, mikä juhlii elokuvaa.


Samassa hengessä myös YouTube loi videomuotoiset ilotulitukset lanseeratessaan vuonna 2010 YouTube Rewind » videosarjan. Siitä kehittyi perinne, jossa YouTube julkaisi joulukuussa kuluneen vuoden parhaat YouTube-videot. Rewind toimi kunnianosoituksena sisällöntuottajille ja huomioiduiksi tulivat niin musiikkivideot, pelivideot, meikkausvideot kuin viraalivideot ».

YouTube-videot risteyskohdassa

Rewind-koosteet olivat hatunnosto YouTubea määritteleville sisällöille. Kunnes vuonna 2018 Rewindin kooste keräsi ennätysajassa ennätyksellisen määrän alapeukkuja. Sen sijaan että Rewind olisi vastannut yleisön odotuksia, lopputulos muistutti heikkoa arvausta siitä, mitä YouTubessa haluttiin nähdä. Vai oliko kyseessä Rewindin oma fantasia » YouTuben mainosalustasta? Alustan haasteena onkin ollut pitää tyytyväisenä sekä sisällöntuottajat, katsojat kuin YouTubessa mainostavat bränditkin.

YouTube-videot – suoraa palautetta

YouTube Rewindin vuonna 2018 saama ryöpytys kuvaa tubemaailman todellisuutta: palaute on välitöntä ja toisinaan armotonta. Silti tilanne tuttu kaikille palveluntarjoajille: käyttäjiä pitää kuunnella. Kuten brändihahmot brändiuudistusten paineessa » muistuttivat, merkitys on luotava aina uudestaan.

 

Yhteenkuuluvuuden tunne ei saa rakoilla ja juuri tälle tunteelle korostuneen kaupallinen Rewind-kooste löi kiilaa. Aivan kuin YouTuben perinteinen kotitekoinen sisältö ja todelliset vaikuttajat olisi haluttu kiillottaa julkkisesiintyjien avulla myyntikuntoon. Maineen palauttaminen ei ole helppoa. Vuoden 2019 anteeksipyyntö, Rewind For the Record » ei YouTuben yhteisöä lämmittänyt, vaikka murskatuomion luvut jäivätkin ylittymättä.

Surullisen kuuluisa Rewind 2018 – Everyone Controls Rewind

Ruotsalaisen tubetähden vastine.

YouTuben synty ja historia

YouTuben perustaminen

PayPalissa työskennelleet Chad Hurley, Steve Chen ja Jawed Karim ideoivat Hurleyn autotallissa verkkosivuston, jossa käyttäjät voisivat luoda treffiprofiileja.

YouTube rekisteröidään

Ystävänpäivänä 2005 YouTubelle rekisteröidään
tavaramerkki, logo ja verkkotunnus. 

Maailman ensimmäinen YouTube-video

YouTube toimii verkossa edelleen yksityisenä betaversiona ja sinne julkaistaan ensimmäinen video. ”Me at the Zoo” kestää noin 18 sekunttia ja siinä nähdään Jawed Karim norsujen kanssa San Diegon eläintarhassa.

YouTuben ulkoasu

YouTuben julkaistaan beta-versiona ensi kertaa suurelle yleisölle. Sivuston ulkoasu säilyy tästä eteenpäin pitkään melko muuttumattomana

YouTube-videoiden upottaminen

YouTube-sivustolle lisätään videoiden HTML-upotus.

Youtuben ja Nike

Sijoituspalveluyritys Sequoia Capital investoi 3,5 miljoonaa dollaria YouTuben liikentoimintaan. Jo lokuussa ensimmäinen YouTube-video saa miljoona katselukertaa, kun jalkapalloilija Ronaldinhon esiintyminen Niken mainoksessa nousee viraaliksi. Nike on ensimmäisiä suuryrityksiä, joka ymmärtää YouTuben mainospotentiaalin.

YouTube soittolistat

YouTubeen ilmestyy käyttäjille olennainen soittolistatoiminto sekä tilaustoiminto. Tästä eteenpäin sivustolla pystyy myös katsomaan videoita koko näytön kokoisina.

YouTube nousussa

Sequoia Capital lisäinvestoi YouTubeen ja rahoituksen myötä YouTube kehittää palvelimiaan. Virallinen beettaversio julkistetaan. Nyt YouTubelle alkaa kertyä kahdeksan miljoonaa katselukertaa päivässä.

YouTube-profiili

YouTube-kanavilla mahdollistuu käyttäjien oman profiilin personointi.

Google ostaa YouTuben

Yahoon ja Googlen kädenväännön jälkeen Google ostaa YouTuben 1,65 miljardilla dollarilla. Ostohetkellä YouTubella työskentelee vain noin 65 henkilöä.

YouTuben ensimmäinen viraalivideo

Yksi maailman ensimmmäisistä viraalivideoista syntyy, kun Charlie-vauvasta kuvattu 56 sekunnin kotivideo julkaistaan. YouTube-videolla Charlie puree veljensä sormea ja hymyilee sen tehtyään. Vuonna 2017 Charlien perhe paljasti tienanneensa videon tekijänpalkkioina yli miljoona puntaa.

YouTuben sisällöt eri kielille

YouTube sallii alustallaan englannin lisäksi myös muiden kielten käytön.

YouTube mobiiliin

Ajoitus ratkaisee: samassa kuussa kun YouTube julkaisee mobiilisivustonsa, julkaistaan myös ensimmäisen iPhone.

YouTuben mainokset

YouTubessa nähdään ensimmäiset mainokset. Uusi mainosmuoto antaa mahdollisuuden katkaista mainoksen muutaman sekunnin kuluessa.

YouTuben kumppaniohjelma

YouTube aloittaa yhteistyön sisällöntuottajien kanssa kumppaniohjelmalla ». Tästä eteenpäin sisällöntuottajat ja tubettajat voivat ansaita rahaa laataamillaan videoilla ja muuttaa harrastuksen tuottavaksi uraksi.

YouTuben analytiikka

YouTubeen lisätään videoanalytiikka ja 480p-videoiden » tuki.

YouTuben mainosten määrä kasvaa

YouTuben mainostarjonta laajenee aijemmista lupauksista huolimatta myös videoita edeltäviin mainoksiin.

YouTuben aprillipilat

Alustalla julkaistaan ensimmäiset YouTuben aprillipilat ».

Maksuton audiokirjasto

Sisällöntuottajat saavat lisätä videoihinsa ääniraitoja » lisensoitujen kappaleiden audiokirjastosta.

Sähköisen viestinnän huiput

YouTubelle jaetaan Peabody-palkinto » saavutuksista ​​sähköisessä mediassa.

Nousu pinnalle YouTube-videoista

YouTube-videot tuovat 15-vuotiaan Justin Bieberin tutuksi koko maailmalle.

Musiikkivideot

YouTube ja mediayhtiö Vivend luovat musiikkivideopalvelun nimeltä Vevo. Vevo syntyy vastaukseksi musiikkiyhtiöiden valituksiin piratismista ja epäoikeudenmukaisista lisenssiehdoista.

Full HD

1080p-videot » sallitaan lopultakin myös YouTubessa.

YouTube-elokuvat

YouTuben elokuvien ja TV-ohjelmien vuokrauspalvelu käynnistyy haastaen samalla mm. Netflixin ja Applen.

YouTube tähdet

Felix Kjellberg liittyy YouTubeen ja luo itselleen kanavan nimellä PewDiePie ». Videopelien kommentointi etenee vloggaamiseen, nettimeemeihin ja lopulta YouTuben suurimmaksi tähdeksi.

YouTube maailma korkeampaan laatuun

YouTube liittyy 4K-kerhoon: tästä lähtien YouTubeen on mahdollista ladata myös 4K-videoita »

Uusi muotoja videomainoksiin

YouTube esittelee TrueView-mainokset, jotka pääsee ohittamaan viiden sekunnin kuluessa.

YouTube muuttaa maailmaa

YouTubella on keskeinen rooli ns. arabikevään kuvaamisessa » ja hallitusten vastaisissa mielenosoituksissa, kun aktivistit ympäri muslimimaailmaa käyttivät alustaa viestiensä levittämiseen.

YouTube livestriimaus

YouTube käynnistää reaaliaikaisen livestriimauksen. Sivustolle ilmestyy mm. konsertteja, urheilutapahtumia ja kuninkaalliset häät ».

YouTuben Originals-sisällöt

YouTube sijoittaa 100 miljoonaa dollaria lanseeraamalla ensimmäisen alkuperäistä sisältöä tuottavan kanavan ». Samalla se kasvattaa yhteistyötä brändien ja julkkisten suuntaan sekä tarjoaa sisällöntuottajille rahaa alustan videotuotantoon.

Tarkempaa analytiikkaa

YouTube julkaisee Youtube Analytics -työkalun, josta sisällöntuottajat voivat seurata kanavansa ja videoidensa suoriutumista eri mittareilla.

YouTube Lontoon Olympialaisissa

YouTuben verkossa nähdään ensimmäiset livestriimatut Olympialaiset » Lontoosta.

YouTube Kids

YouTube Kids -videoalusta syntyy vastaamaan lasten sisältöbuumiin ja turvaamaan alusta alaikäisille katsojille. Vuonna 2021 YouTube Kidsilla oli maailmanlaajuisesti jo yli 35 miljoonaa viikottaista käyttäjää  ».

Pelistriimaukset

YouTube Gaming luo  pelaajien käyttöön striimattavat pelisessiot omalle live-yleisölle.

YouTuben maksulliset kanavat

YouTube Premium ja YouTube Music syntyvät alkuun palveluna nimeltä YouTube Red. Tästä eteenpäin musiikkia ja videoita on mahdollista katsoa maksua vastaan ilman häiritseviä mainoksia.

YouTube-videot lyövät ennätyksiä

Adelen Hello -video » lyö ennätykset saamalla ensimmäisenä videona miljardi katselukertaa vain 88 päivässä.

YouTuben algoritmin muutokset

YouTube-alustan algoritmi kiristää sääntöjä mainostajaystävällisen sisällön tuottamisessa. Suosituimmat sisällöntuottajat kritisoivat kehitystä.

YouTube-boikotti

Times of London raportoi, että YouTube-mainoksia näytetään vihapuheiden ja loukkaavan sisällön yhteydessä. YouTuben kyky valvoa sisältöjä kyseenalaistetaan ja se menettää mittavasti mainostuloja kansainvälisten suuryritysten boikotoinnin seurauksena.

YouTube-videoiden kiristyvät säännöt

YouTube tiukentaa edelleen mainoskäytäntöjään uudistamalla Partner-ohjelman kelpoisuusvaatimuksia. Tämän toisen merkittävän algoritmimuutoksen jälkeen sisällöntuottajat huomaavat tulojensa heikkenenvän ja lanseeraavat Adpocalypse-sanan.

YouTuben suurimmat tähdet

Bollywood-musiikin tuotantoyhtiö T-Series » nousee ensimmäiseksi 100 miljoonaa tilaajan YouTube-kanavaksi. Tässä kaksinkamppailussa » se ohittaa PewDiePien.

YouTube puuttuu häirintään

YouTube päätyy päivittämään häirintää koskevat käytäntönsä » saatuaan runsaasti huomioita rikkomuksista. Uudistukset saavat sisällöntuottajat huolestumaan toisesta adpocalypsestä. Katso mainontaan sopivan sisällön säännöt » YouTubessa.

YouTuben mainostulot

Google avaa ensimmäisen kerran YouTubesta saamansa mainostulot ». YouTuben tuotto vuonna 2019 oli ollut  14 miljardia dollaria.

YouTube julkaisee YouTube-shortsit, eli 15–60 sekunnin pituiset vertikaalivideot.

YouTube poistaa alapeukkujen määrän julkisen näyttämisen. Alapeukut ovat jatkossa vain julkaisijoiden itsensä nähtävissä.

Heinäkuun lopulta lähtien YouTube-kanavat eivät enää voi piilottaa omia tilaajamääriään. 

YouTube Studio -mobiilisovellus päivittyy asteittain pitkin vuotta yhä uusilla ominaisuuksilla.

YouTube Rewind ja Forward?

Vuonna 2020 YouTube peruutti Rewindin vedoten vuoden luonteeseen. Pandemian jyllätessä vuotta ei päätetty pohtimalla, kuka olisi pitänyt sisällyttää koostevideoon tai millä perusteella jättää ulkopuolelle. Ilmoitus keräsi melko laajaa huomiota, koska kritiikistä huolimatta Rewind oli kuulunut YouTuben fanikulttuuriin. Toimitusjohtaja Susan Wojcicki jakoi sisällöntuottajille kiitokset hyvistä hetkistä raskaana vuotena:

You’ve found ways to lift people up, help them cope, and make them laugh. You made a hard year genuinely better.

Toki vuosi 2020 koetteli koko mediaa ja sen juhlallisuuksia, mm. Oscar-palkintojen jako siirtyy poikkeuksellisesti ja poikkeusjärjestelyin huhtikuulle 2021. YouTuben yhteisöllisen luonteen vuoksi myös Rewindin paluuta odotettiin. Silti vuonna 2021 uutisoitiin, että YouTube lopettaa Rewind-koontien tekemisen ».

youtube-videot tarkastelussa ©Marju Aavikko

YouTube-videot maistuvat kaikille ikään tai karvoihin katsomatta.

Miksi YouTube on niin suosittu?

Kuten aikajana tämän sivun ohessa kertoo, YouTube luotiin alun alkaen yksinkertaiseksi videoiden jakamisalustaksi. Sosiaalisen median kasvu ja älypuhelimien yleistyminen pitivät huolta siitä, että YouTube-videot levisivät nopeasti yhä suurempien yleisöjen käyttöön. Käyttökokemus oli tarpeesta riippuen joko viihdyttävä, inspiroiva tai opettavainen. 

Vuoden 2022 somekatsauksen mukaan » YouTube on Suomessa toiseksi suosituin somekanava heti WhatsUppin jälkeen ja toiseksi suosituin verkkosivusto ». YouTuben monimuotoisuus varmistaa sen, että vaikka YouTube-videot kuluvat erityisesti nuorten käsissä, käyttäjiä löytyy aivan kaikista ikäryhmistä.

YouTubeen ladatut videot ovat jaettuja kokemuksia, joista osa kasvaa ilmiöiksi ja osaksi globaalia mediakulttuuria.

YouTuben ansioista omien videoiden tekemisesta ja jakamisesta on tullut helppoa. Vetovoimaa ylläpitävät huimat määrät sisältöä, huippusuositut kanavat ja lähtökohtaisesti ilmainen käyttö. YouTube-videot ovat kaikkien katsottavissa ja YouTubeen voi kuka tahansa ladata sisältöä. Televisio ei ole koskaan pystynyt samaan! YouTuben suuruus piileekin sen luomassa ekosysteemissa, josta hyötyvät kaikki. Alustan ovat löytäneet brändit, sisällöntuottajat ja kaikenikäiset käyttäjät. Tästä huolimatta YouTuben ydinliiketoiminta on käyttäjien luomassa alustassa.

YouTube-videot ja menestyksen salaisuudet

YouTube-videot ovat kaikkien saatavilla

YouTube on tehokas matalan kynnyksen alusta, kun tavoitteena on jakaa sisältöä suurelle yleisölle. YouTube-videoilta katsotaan hyvin erilaisia asioita, koska YouTuben katsojat kattavat kaikenlaiset katsojaryhmät. Tubemaailmassa aivot voi heittää narikkaan tai pinnistellä oppimalla uutta. Jokaiselle löytyy jotain, olipa kysymys kauneudenhoidosta, tuotearvioista, pelikanavista – tai poliittisesta vaikuttamisesta. Elokuva on aina ollut mielipidevaikuttamisen väline » ja nyt sillekin luonteva alusta löytyy YouTubesta.

YouTube-videot mukana arjessa

YouTube on osoittautunut oivaksi alustaksi sekä videoiden katseluun että niiden tekemiseen. YouTube-videoita katsellaan maailmanlaajuisesti joka päivä yli miljardi tuntia. YouTuben käyttö ohjaa päivittäisiä toimiamme ja kulutustottumuksiamme. Tänä päivänä lasten toiveammatti on kolme kertaa todennäköisemmin tubettaja kuin astronautti » ja jopa puolet internetiä käyttävistä yli 75-vuotiaista, katsovat myös YouTube-videoita. 

Videot vetävät puoleensa

Videosisällöt ovat kääntyneet megatrendistä valtavirraksi. YouTube on sosiaalisen median suosituin videoalusta samalla kun se vastaa mieltymykseen kuluttaa visuaalisia sisältöjä. Videon avulla voi tehokkaasti kertoa tarinaa » ja samaistua kertojaan. Videosisällöt ovat sitouttavia ja siksi tehokkaita sisältömarkkinoinnin välineitä. Tutustu tarkemmin myös muihin sisältöstrategioihin » tai siihen kuinka videomainonta rakentaa brändejä ».

YouTube-videot opetuksessa

Kun ihmiset haluavat oppia verkossa, he luottavat videosisältöön. YouTube-videot auttavat yhtä hyvin uuden oppimisessa kuin arkipäivän askareissa. YouTube-videoilta löydämme perusteet kitaran soittoon, auton korjaukseen ja kaikkeen siltä välitä. Tarinat jäävät mieleen ja kuvien avulla muistamme asiat paremmin ». Videopohjaisen oppimisen saralla YouTuben suurin menestys lienee 2006 perustettu Khan Academy », joka on pienoisluentoja jakava yleishyödyllinen koulutusjärjestö. Myös yliopistot ympäri maailmaa ovat omaksuneet YouTuben muun muassa avoimien verkkokurssien kautta.

YouTube-videoilla voi tienata

Sisällöntuottajien saamat korvaukset ovat toimineet kannustimena siihen, että YouTuben sisällöt ovat kyenneet kilpailemaan muiden somealustojen kanssa sekä määrällä että laadulla. Esimerkiksi Facebookin alustoilla sisällöntuottajat eivät ole saaneet korvauksia työstään suoraan, vaan ainoastaan kolmansien osapuolten kautta. YouTubessa omalla kanavalla ja videoilla on monia tapoja ansaita » perinteisistä mainoksista tuotteiden myyntiin asti.

Tubetus ammatiksi

Videoformaatti syventää samaistuttavuutta: YouTube-videot ovat mahdollistaneet sisällöt ja yhteisöt, joissa tuottajat ja kuluttajat näyttävät ja kuulostavat samalta. Samalla YouTube on synnyttänyt ammatin nimeltä tubetus. Vaikka kärkitubettajat tienaavat Suomessakin huimia summia, suosio vaatii myös sitkeyttä ja hyvää sisältöä. YouTubelle tubettajat ovat elintärkeitä, sillä nämä huolehtivat YouTuben sisällön lisäksi sen yhteisöstä. Tubettajat ovat ystäviin verrattavia vaikuttajia ja ohjaavat ostopäätöksiä jopa julkkiksia paremmin. Selvää on, että esimerkiksi uuden videopelin esittely näkyvällä YouTube-kanavalla voi nostaa pelin kohtuullisesta suosiosta megamenestykseen.

YouTube-videot mainonnassa

Mainokset YouTubessa keräävät televisiomainoksia enemmän huomiota » ja Googlen-tuotteena YouTube-videot saavat laajan yleisön hakukoneiden suosiessa videoita. Samalla YouTube kasvattaa tuotetietoisuutta ja ohjaa päätöksentekoprosessia. Mainokset eivät sinällään ole ongelma YouTuben käyttäjille: he ovat tottuneet ilmaisia palveluja mahdollistavaan mainontaan. Mutta mainosten on kyettävä vetämään puoleensa, ei pakottaa katsomaan. Markkinointi onkin muuttanut luonnettaan siten, että YouTubesta jopa haetaan parhaita mainoksia katsottavaksi. Esimerkkinä suomalaiset kahvimainokset ».

YouTube-videot eri sisältötyypeissä

YouTube-videot käsittävät paljon muutakin kuin musiikkia ja kissavideoita. Niin koukuttavia kuin kumpikin sisältötyyppi onkin, YouTuben hienous piilee vaihtoehtojen määrässä ja lukuisissa lajityypeissä. YouTuben sisällöt ovatkin oma ilmiönsä ja samanhenkisiä yhteisöjä syntyy esimerkiksi tietyn harrastuksen tai pelin ympärille. Alla esimerkkejä YouTuben eri sisältötyypeistä:

Hauskat eläimet

Eläimet piristää päivää ja YouTube-videot sisältävät loputtoman määrän hauskoja eläinkanavia. Todellisten eläinten lisäksi voi relata myös animoitujen hahmojen parissa kuten Simon's Cat.

Pelit Youtubessa

Monet suositut tubettajat ovat aloittaneet pelivideoiden parissa. Beata Rodaksen Youtube-kanava Paqpa on menestynyt perinteisellä poikien kotikentällä ja rikkoo ennakkoluuloja tyttöjen pelaamisesta.

Tutoriaalit

YouTubesta löytyy rajattomasti How To -videoita, joiden avulla voi oppia tekemään lähes mitä tahansa. Esimerkiksi uuden vuoden aattona vinkkejä voi löytää vaikkapa ilotulituksen kuvaamiseen.

Tuotearviot

Ostosten suunnittelu alkaa usein verkosta. YouTube-videot esittelevät tuotteita ja herättävät kiinnostuksta. Tutustu esimerkiksi vinkkeihin Dronen hankintaan.

Julkkisjuorut

Kuka, mitä ja kuinka paljon? Juorut ja tiedot YouTubesta tai sen ulkopuolelta löytyy vaivattomasti – usein jo suositeltujen sisältöjen joukosta.

YouTuben Vlogit

Vlogit toimivat videopohjaisena päiväkirjana tiettyihin teemoihin keskittyen. Eetu Pesonen on yksi Suomen tunnetuimpia videobloggaajia ja voittanut mm. kaksi Tube Awards -palkintoa.

Komedia ja sketsit

Huumorivideot ovat yksi yleisimmin jaettuja YouTube-sisältöjä. Varkautelainen From The Bushes kerää huumorikanavallaan yli kaksisataatuhatta tilaajaa.

Unboxing-videot

YouTube-videot, joissa avataan tuotteita pakkauksista perustuvat siihen, että avaamisen riemuun on helppo samaistua ja avaajan ilmehän on nähtävä!

Pränkit

Huumorivideoiden ohella YouTube-videoista jaetuimpia ovat erilaiset pilailut. Johnny Knoxvillen jalanjäljissä pitkän uran ovat luoneet myös suomalaiset Duudsonit.

YOUTUBE VIDEOT SUOMI:

Suomitube » listaa suomalaisten omistamat YouTube-kanavat. Erilaisten kiinnostuksen kohteiden mukaan viihdyttävät, inspiroivat tai opettavat YouTube-videot on jaettu seuravaaviin sisältötyyppeihin YouTuben kategorioita seuraten:

 • Autot ja ajoneuvot
 • Elokuvat ja animaatiot
 • Komedia
 • Koulutus
 • Lemmikit ja eläimet
 • Matkailu ja tapahtumat
 • Musiikki
 • Pelit
 • Tiede ja tekniikka
 • Urheilu
 • Uutiset ja politiikka
 • Viihde
 • Vinkit ja tyylit
 • Vlogit

YouTube-videot tästä eteenpäin

YouTube on ottanut melkoisen harppauksen alle 20 vuodessa, mutta jatkuuko ylämäki? Osalle sisällöntuottajista YouTuben kulta-aika on takanapäin, samalla kun kiinalaiset striimausalustat pyrkivät haastamaan YouTuben kärkiasemaa videopohjaisena verkkopalveluna. Turbulenssista huolimatta YouTube säilyy edelleen maailman toiseksi suurimpana hakukoneena, ainutlaatuisena viihdepalveluna ja yhä kiinnostavampana markkinointialustana. Tutustu lisää siihen, kuinka YouTube-videoilla saadaan näkyvyyttä ».

Saattaisit pitää myös näistä:

Haluatko oppia optimoimaan videosi ja lataamaan ne YouTubeen siten, että hakukoneet sen löytävät. Tutustu vinkkeihin!

Hyvä mainosvideo kertoo tarinan, joka on yhtä aikaa valaiseva, hauska ja merkityksellinen. Tutustu hyvän mainosvideon anatomiaan esimerkkivideon avulla.

Videomainonta on tehokas väline, joka rakentaa brändiä ja kasvattaa yrityksen tunnettuutta. Tutustu videomainonnan valtteihin tarina kerrallaan.