Esittelyssä YouTube-videot

YouTube-videot

YouTube-videot – 15 vuotias menestystarina

YouTube-videot rankataan perinteisesti vuoden lopussa ja parhaat videot saavat ansaitsemaansa mediahuomion. Ihastuttavat, vihastuttavat ja koukuttavat videosisällöt YouTubessa listataan sekä maittain että maailmanlaajuisesti. Eikä ihme: YouTubesta on 15 vuoden sisällä kasvanut kanava, johon ladataan 500 tuntia videoita joka minuutti ». Sivustolla käy kuukausittain 1,9 miljardia kirjautunutta käyttäjää ympäri maailman lähes vauvasta vaariin. Kuin huomaamatta YouTube on muovannut elämäntapaamme. Se on läsnä kun haluamme viihtyä, kuluttaa, tappaa aikaa tai oppia uutta. Vuoden 2020 päättävässä blogitekstissä ansaitun huomion saa YouTuben parhaat videot, erilaiset videosisällöt, statistiikat ja YouTuben markkinointimahdollisuudet. Ja kuinka YouTubesta kasvoikaan niin suuri ja suosittu?

Parhaat YouTube-videot 2020

YouTube on toiseksi suosituin verkkosivusto myös Suomessa. Vaikka et kuuluisi niihin, joka nauttivat seurata muiden shoppailua ostoskeskuksissa » tai tuijottaa kissavideoita », YouTube-videot eivät lopu kesken. Vaikuttaa siltä, että YouTube-videot osaavat vastata mihin tahansa tarpeeseen. 

YLE uutisoi » joulukuun alussa, että epidemian aiheuttamat poikkeusolot ovat vaikuttaneet myös YouTube-videoiden katseluun. Tänä vuonna tiuhaan kuvattu ja katsottu aihe on ollut kotona tekeminen. Sen luvut ovat nousseet kuusinkertaisiksi. Videoiden katselu on lisääntynyt samassa suhteessa kuin internetissä vietetty aika. Kun Suomessa vuonna 2019 YouTuben suosituin video oli Roni Backin erotilitys » tänä vuonna katsojiin vetosi positiivisuutta valava, laulava poliisi Oulusta. Lue lisää epidemia-aikamme digitalisaatiosta ». Vuoden 2020 parhaat YouTube-videot on listattu tässä ».

Parhaat YouTube-videot ovat megasuosittuja. Maailman suosituin video on nyt Baby Shark Dance », jossa näemme iloitset värit ja kaksi lasta toistamassa samaa kertosäettä minuutin ja 21 sekunttia.

YouTube Rewind ja videotrendit

Vuoden vaihde on yhteenvetojen aikaa. Vuonna 2010 YouTube lanseerasi videosarjan YouTube Rewind ». Rewind on läpikäynyt joka joulukuu menneen vuoden parhaat YouTube-videot ja trendit eri kategorioissa. Se on ollut kunnianosoitus sisällöntuottajille ja muistetuksi on tullut niin musiikkivideot, pelivideot, meikkausvideot ja viraalivideot ».

Elokuva-alalla on vietetty Oscar-gaalaa » alan huippujen kunniaksi jo vuodesta 1929. Alan lahjakkuudet saavat akatemian tunnustusta ja elokuvien ystävät nauttivat kaikesta, mikä juhlii elokuvaa. Samassa hengessä YouTube Rewind on luonut tubemaailmassa videomuotoisia ilotulituksia omalle ryhmälleen. Kanavalta on katsottavissa myös Rewind Suomi » ja meillä parhaiten trendaavat YouTube-videot.

YouTube Rewind tienhaarassa

Muistelu ei aina mene nappiin. Rewind-video on mielletty hatunnostoksi YouTuben määrittelevälle sisällölle. Edellisvuonna YouTube Rewindin katsaus keräsi ennätysajassa ennätysmäärän alapeukkuja. Sen sijaan, että Rewind olisi vastannut yleisön odotuksiin, lopputulos vaikutti huonolta arvaukselta siitä, mitä YouTubessa halutaan nähdä. Tai kuten YouTuben käyttäjät arvioivat, kyseessä oli Rewindin oma fantasia » siitä, millainen mainosalusta YouTuben tulisi olla? Aivan kuin indie-elokuvafestivaaleilla palkinnot olisi jaettu Hollywood-tuotannolle.

YouTube-videot ja suora palaute

YouTube Rewindin saamat palautteet kuvaavat hyvin tubemaailman todellisuutta: palaute on välitöntä ja toisinaan armotonta. Toisaalta kysymys minkä tahansa palveluntarjoajan haasteesta. Käyttäjien toiveita ei voi ohittaa. Kuten brändihahmot brändiuudistusten paineessa » muistuttaa, merkitys on luotava aina uudestaan. Yhteenkuuluvuuden tunne ei kestä rakoilua. Tälle löi kiilaa vuoden 2018 video, joka oli julkkisesiintyjineen korostuneen kaupallinen. Tuntui kuin YouTuben perinteinen kotitekoinen sisältö ja todelliset vaikuttajat olisi haluttu kiillottaa myyntikuntoiseen muotoon. Maineen palauttaminen ei ole helppoa. Vuoden 2019 anteeksipyyntö, Rewind For the Record » ei YouTuben yhteisöä lämmittänyt, vaikka murskatuomion luvut jäivätkin ylittymättä.

Surullisen kuuluisa Rewind 2018 – Everyone Controls Rewind

Ruotsalaisen tubetähden vastine.

YouTube-kanavan synty ja historia

YouTuben perustaminen

PayPalissa työskennelleet Chad Hurley, Steve Chen ja Jawed Karim ideoivat Hurleyn autotallissa verkkosivuston treffiprofiileja varten, jossa käyttäjät voisivat esitellä itsensä.

YouTube rekisteröidään

Ystävänpäivänä 2005 rekisteröidään
tavaramerkki, logo ja verkkotunnus.Treffi-videoiden sijaan pieni joukko sivuston löytäneitä käyttäjiä alkaa ladata sivustolle kaikentyyppisiä videoita.

Maailman ensimmäinen YouTube-video

YouTube on verkossa yhä yksityisenä betaversiona ja sinne julkaistaan ensimmäinen video. ”Me at the Zoo” kestää n. 18 sekunttia ja siinä nähdään Jawed Karim norsujen kanssa San Diegon eläintarhassa.

YouTuben ulkoasu

YouTuben julkaistaan beta-versiona ensi kertaa suurelle yleisölle. Ulkoasu pysyy tästä eteenpäin melko muuttumattomana: viimeisin ulkoasuuudistus YouTube-sivustolla nähtiin marraskuussa 2019.

YouTube-videoiden upottaminen

YouTube-sivustolle lisätään videoiden HTML-upotus.

Youtuben ja Nike

Sijoituspalveluyritys Sequoia Capital investoi 3,5 miljoonaa dollaria YouTuben liikentoimintaan ja jo lokuussa ensimmäinen YouTube-video saa miljoona katselukertaa. Jalkapalloilija Ronaldinho esiintyy Nike mainoksessa ja se menee viraaliksi. Nike on ensimmäisiä  suuryrityksiä, joka ymmärtää YouTuben mainospotentiaalin.

YouTube soittolistat

YouTubeen tulee käyttäjille olennainen soittolistatoiminto. Sivusto saa myös koko näytön kokoisen videon ja tilaustoiminnon.

YouTube nousussa

Sequoia Capital lisäinvestoi YouTubeen ja tämän avulla saadaa palvelimia parannettua. Virallinen beettaversio julkistetaan. Nyt YouTube saa jo 8 miljoonaa katselukertaa päivässä.

YouTube-profiili

Tästä eteenpäin YouTube-kanavilla on mahdollista oman käyttäjäprofiilin personointi.

Google ostaa YouTuben

Yahoon ja Googlen kädenväännön jälkeen Google ostaa YouTuben 1,65 miljardilla dollarilla. Ostohetkellä YouTubessa on vain noin 65 työntekijää.

Ensimmäinen viraalivideo

Charlie-vauvasta kuvattu 56 sekunnin kotivideosta keheytyy yksi maailman ensimmmäisistä viraalivideoista. Charlie puree veljensä sormea ja hymyilee sen tehtyään. Vuonna 2017 Charlien perhe paljasti tienanneensa pätkällä yli miljoona puntaa rojalteina.

YouTuben sisällöt eri kielille

YouTube sallii alustalla englannin lisäksi myös muiden kielten käytön.

YouTube-sovellus

Ajoitus ratkaisee. Samassa kuussa kun YouTube julkaisee mobiilisivustonsa julkaistaan myös ensimmäisen iPhone.

YouTube mainokset

YouTubessa nähdään ensimmäiset mainokset. Uusi mainosmuoto antaa mahdollisuuden napsauttaa sen pois päältä muutaman sekunnin kuluttua.

YouTube kumppaniohjelma

YouTube aloittaa yhteistyön sisällöntuottajien kanssa kumppaniohjelmalla ». Tästä eteenpäin sisällöntuottajat ja tubettajat voivat ansaita rahaa laataamillaan videoilla ja muuttaa harrastukset tuottavaksi uraksi.

YouTuben analytiikka

YouTubeen lisätään videoanalytiikka ja 480p-videoiden » tuki.

YouTuben mainosten määrä kasvaa

YouTuben mainostarjonta laajenee aikaisemmista lupauksista huolimatta videoita edeltäviin mainoksiin.

YouTuben pilat

Ensimmäiset YouTuben aprillipilat ».

Maksuton audiokirjasto

Sisällöntuottajat voivat alkaa lisäämään videoihinsa ääniraitoja » lisensoitujen kappaleiden audiokirjastosta.

Sähköisen viestinnän huiput

YouTubelle jaetaan Peabody-palkinto » saavutuksistaan ​​sähköisessä mediassa.

YouTube-videoista pinnalle

YouTube-videot tuovat 15-vuotiaan Justin Bieberin tutuksi koko maailmalle.

Musiikkivideot

YouTube ja mediayhtiö Vivend käynnistävät musiikkivideopalvelun nimeltä Vevo vastaukseksi musiikkiyhtiöiden valituksiin piratismista ja epäoikeudenmukaisista lisenssiehdoista.

Full HD

1080p-videot » ovat lopultakin sallittuja YouTubessa.

YouTube-elokuvat

YouTuben elokuvien ja TV-ohjelmien vuokrauspalvelu käynnistyy ja haastaen mm. Netflixin ja Applen.

YouTube tähdet

Felix Kjellberg liittyy YouTubeen ja luo itselleen kanavan nimellä PewDiePie ». Videopelien kommentointi etenee vloggaamiseen, nettimeemeihin ja lopulta YouTuben sisältökuninkaaksi.

YouTube maailma korkeampaan laatuun

YouTube liittyy 4K-kerhoon: tästä lähtien YouTubeen on mahdollista ladata myös 4K-videoita »

Lisää videomainosmuotoja

YouTube esittelee TrueView-mainokset, jotka pääsee ohittamaan viiden sekunnin kuluessa.

YouTube muuttaa maailmaa

YouTubella on keskeinen rooli ns. arabikevään kuvaamisessa » ja hallitusten vastaisissa mielenosoituksissa, kun aktivistit ympäri muslimimaailmaa käyttivät alustaa viestiensä levittämiseen.

YouTube livestriimaus

YouTube käynnistää reaaliaikaisen livestriimauksen. Sivustolle ilmestyy mm. konsertteja, urheilutapahtumia ja kuninkaallisia häitä ».

YouTuben Originals-sisällöt

YouTube sijoittaa 100 miljoonaa dollaria lanseeraamalla ensimmäisen alkuperäistä sisältöä tuottavan kanavan ». Samalla se kasvattaa yhteistyötä brändien ja julkkisten suuntaan sekä tarjoaa sisällöntuottajille rahaa alustan videotuotantoon.

Tarkempaa analytiikkaa

YouTube julkaisee Youtube Analytics -työkalun, josta sisällöntuottajat voivat seurata kanavansa ja videoidensa suoriutumista eri mittareilla.

YouTube Olympialaisissa

YouTuben verkossa ensimmäiset livestriimatut Olympialaiset Lontoossa ».

YouTube Kids

YouTube Kids -videoalusta luodaan vastaamaan lasten sisältöbuumiin ja turvalliseen alustaan alaikäisille katsojille. Tänä päivänä YouTube Kidsilla on yli 8 miljoonaa käyttäjää viikossa.

Pelistriimaukset

YouTube Gaming mahdollistaa pelaajille striimattavat pelisessiot omalle live-yleisölle.

YouTuben maksulliset kanavat

YouTube Premium ja YouTube Music syntyvät tässä vaiheessa palveluna nimeltä YouTube Red. Tästä eteenpäin musiikkia ja videoita pääsee katsomaan maksua vastaan ilman häiritseviä mainoksia.

YouTube-videot lyövät ennätyksiä

Adelen Hello -videosta » lyö ennätykset saamalla ensimmäisenä videona miljardi katselua vain 88 päivässä.

YouTuben algoritmin muutokset

YouTube-alustan algoritmi kiristää mainostajaystävällisen sisällön ohjeistusta. Suosituimmat sisällöntuottajat kritisoivat kehitystä.

YouTube-boikotti

Times of London raportoi, että YouTube-mainoksia näytetään vihapuheiden ja loukkaavan sisällön rinnalla. YouTuben kyky valvoa sisältöjä kyseenalaistetaan ja se menettää mittavat määrät mainostuloja kansainvälisten suuryritysten boikotoinnin seurauksena.

YouTube-videoiden kiristyvät säännöt

YouTube tiukentaa mainoskäytäntöjään ja tekee toisen merkittävän algoritmimuutoksen uudistamalla Partner-ohjelman kelpoisuusvaatimuksia. Sisällöntuottajat huomaavat tulojensa heikkenenvän ja lanseeraavat Adpocalypse-sanan.

YouTuben suurimmat tähdet

T-Series » Bollywood-musiikkimerkistä, tulee ensimmäinen 100 miljoonaa tilaajan YouTube-kanava. Tässä kaksinkamppailussa » se ohittaa PewDiePien.

YouTube puuttuu häirintään

YouTube joutuu päivittämään häirintää koskevat käytäntönsä » saatuaan runsaasti negatiivista huomioita käytäntöjen rikkomisesta. Uudistukset saavat sisällöntuottajat huolestumaan toisesta adpocalypseestä. Katso mainontaan sopivan sisällön säännöt » YouTubessa.

YouTuben mainostulot

Google avaa ensimmäisen kerran YouTubesta saadut mainostulot ». YouTube tuotti 14 miljardia dollaria vuonna 2019.

YouTuben erilainen vuosi 2020

YouTube on nyt peruuttanut Rewindin ensimmäistä kertaa vedoten vuoden 2020 luonteeseen. Tätä vuotta ei päätetä pohtimalla kuka olisi pitänyt sisällyttää videoon tai millä perusteella jättää ulkopuolelle. Ilmoitusta on uutisoitu melko laajasti, koska kaikesta Rewindin saamasta irvistelystä huolimatta, se on ollut osa YouTuben fanikulttuuria. Yhtiön lausunnossa todettiin, että ei tunnu oikealta olla huomioimatta sitä, että vuosi 2020 on ollut erilainen ». Toimitusjohtaja Susan Wojcicki antoi kuitenkin sisällöntuottajille kiitokset lukuisista hyvistä hetkistä, joita vuoden mittaan kaikesta huolimatta on nähty:

You’ve found ways to lift people up, help them cope, and make them laugh. You made a hard year genuinely better.

Toki 2020 on koetellut muutakin mediaa, mm. Oscar-palkintojen jako siirtyy poikkeuksellisesti huhtikuuhun 2021. Sen sijaan Spotify on pysynyt kiinni formaatissaan jakamalla huippujen vuosikertomuksen nähtäväksi. YouTuben yhteisölliselle luonteelle toivottavaa on, että myös Rewind palaa kuvioihin vuonna 2021. Tällä hetkellä varmaan on vain se, että alustajan katsojien lukumäärä on kasvanut entisestään. Youtube on onnistunut tasapainottelussaan. Alustan kun on pidettävä tyytyväisenä sekä sisällöntuottajat, katsojat kuin YouTubessa mainostavat bränditkin.Sen

youtube-videot tarkastelussa ©Marju Aavikko

YouTube-videot maistuvat kaikille ikään tai karvoihin katsomatta.

Miksi YouTube on niin suosittu?

Kuten YouTuben aikajana ohessa kertoo, sivusto luotiin yksinkertaiseksi videoiden jakamisalustaksi. Sosiaalisen median kasvu ja älypuhelimien yleistyminen varmistivat sen, että YouTube-videot levisivät nopeasti yhä suurempien yleisöjen käyttöön. Käyttökokemus oli tarpeesta riippuen joko viihdyttävä, inspiroiva tai opettavainen. Vuoden 2020 somekatsauksen mukaan ». Suomessakin mobiililiikenteestä 37% tapahtuu YouTuben kautta, vaikka somessa TikTok on nyt nopeimmin leviävä.

Suomessa YouTube on  toiseksi suosituin verkkosivusto » ja toiseksi suosituin somekanava WhatsUppin jälkeen YouTuben monimuotoisuus varmistaa sen, että vaikka YouTube-videot kuluvat erityisesti nuorimman ikäryhmän käsissä, käyttäjiä löytyy kaikista ikäryhmistä aina 74 vuotiaisiin saakka.

YouTubeen ladatut videot ovat jaettuja kokemuksia, joista osa kasvaa ilmiöiksi ja osaksi globaalia mediakulttuuria.

YouTuben ansioista omien videoiden tekemisesta ja jakamisesta on tullut helppoa. Vetovoimaa on ylläpitänyt huimat määrät sisältöä, huippusuosituksi nousseet kanavat ja lähtökohtaisesti ilmainen käyttö. YouTube-videot ovat kenen tahansa katsottavia ja kuka tahansa voi ladata sinne sisältöä. Televisio ei ole koskaan pystynyt samaan! YouTuben suuruus piileekin siinä, että se on tullut luoneeksi ekosysteemin, josta hyötyvät kaikki. Sen ovat löytäneet brändit, sisällöntuottajat ja kaikenikäiset käyttäjät. YouTuben ydinliiketoiminta on silti käyttäjien luomassa alustassa-

YouTuben menestyksen syyt

YouTube-videot ovat kaikkien saatavilla

YouTube on tehokas matalan kynnyksen alusta, kun tavoitteena on jakaa sisältöä suurelle yleisölle. YouTube-videoilta katsotaan hyvin erilaisia asioita, mikä kertoo myös siitä, että YouTuben katsojat kattavat kaikenlaiset ikäryhmät ja ihmistyypit. Tubemaailmassa aivot voi heittää narikkaan ja sieltä pois. Jokaiselle löytyy jotain, oli sitten kyse kauneudenhoidosta, tuotearvioista, pelikanavista – tai poliittisesta vaikuttamisesta. Elokuva on aina ollut mielipidevaikuttamisen väline » ja nyt sillekin luonteva alusta löytyy YouTubesta.

YouTube-videot osana arkea

YouTube on osoittautunut oivaksi alustaksi sekä videoiden katseluun että niiden tekemiseen. YouTube-videoita katsellaan maailmanlaajuisesti joka päivä yli miljardi tuntia. YouTuben käyttö ohjaa päivittäisiä toimiamme ja kulutustottumuksiamme. Tänä päivänä lasten toiveammatti on kolme kertaa todennäköisemmin tubettaja kuin astronautti » ja jopa puolet internetiä käyttävistä yli 75-vuotiaista, katsovat myös YouTube-videoita ». Google Trendsin vuoden 2020 suosituimmat haut Suomessa » seuraa  aikaisempien vuosien trendiä, eli ”miten” -haut kasvavat vuosi vuodelta.

Videot vetävät puoleensa

Videosisällöt ovat vaihtumassa megatrendistä valtavirraksi. YouTube on sosiaalisen median suosituin videoalusta ja samalla vastaa mieltymykseen kuluttaa visuaalisia sisältöjä sekä videosisältöjä. Videon avulla voi tehokkaasti kertoa tarinaa » ja samaistua kertojaan. Videomuotoinen sisältö on myös sitouttavaa ja siksi tehokas sisältömarkkinoinnin muoto. Tutustu tarkemmin myös muihin sisältöstrategioihin » ja siihen kuinka videomainonnalla rakennetaan brändejä ».

YouTuben käyttö opetuksessa

Kun ihmiset haluavat oppia jotain verkossa, he luottavat videosisältöön. YouTube-videot auttavat yhtä hyvin uutta opiskelevaa kuin arkipäivän askareita tekevää. YouTube-videot antavat meille perustiedot kitaran soiton opetteluun, auton korjaukseen ja kaikkeen siltä välitä. On myös tunnettua, että tarinat jäävät mieleen ja kuvien avulla muistamme asiat paremmin ». YouTuben suurin menestys videopohjaisen oppimisen saralla lienee 2006 perustettu Khan Academy », pienoisluentoja jakava yleishyödyllinen koulutusjärjestö. Myös yliopistot ympäri maailmaa ovat omaksuneet YouTuben mm. avoimien verkkokurssien kautta.

YouTube-videoilla voi tienata

Sisällöntuottajien saamat korvaukset ovat toimineet kannustimena siihen, että YouTuben sisältö pystyy kilpailemaan muiden somealustojen kanssa sekä määrällä että laadulla. Esimerkiksi Facebookin alustoilla sisällöntuottajat eivät ole saaneet korvauksia työstään suoraan, vaan ainoastaan kolmansien osapuolten kautta.

Tubetus ammatiksi

Videoformaatti syventää samaistuttavuutta. YouTube-videot ovat mahdollistaneet sisällöt ja yhteisöt, joissa tuottajat ja kuluttajat näyttävät ja kuulostavat samalta. YouTuben sisällöntuottajat ovat löytäneet yleisönsä poikkeamalla perinteisestä ohjelmatarjonnasta dokumentoimalla elämäänsä tai harrastuksiaan. On syntynyt kokonaan uusi ammatti, tubetus. Vaikka kärkitubettajat tienaavat Suomessakin » huimia summia, suosio vaatii myös sitkeyttä ja hyvää sisältöä. YouTubelle tubettajat ovat elintärkeitä, sillä nämä huolehtivat YouTuben sisällön lisäksi sen yhteisöstä. Tubettajat ovat ystäviin verrattavia vaikuttajia ja ohjaavat ostopäätöksiä jopa julkkiksia paremmin. Selvää on, että uuden videopelin esittely näkyvällä YouTube-kanavalla voi nostaa pelin kohtuullisesta suosiosta suureen menestykseen.

YouTube-videot mainonnassa

Mainokset YouTubessa keräävät televisiomainoksia enemmän huomiota » ja Googlen-tuotteena YouTube-videot saavat laajan yleisön hakukoneiden suosiessa videoita. YouTube kasvattaa tätä kautta tuotetietoisuutta ja ohjaa päätöksentekoprosessia. Mainokset eivät ole ongelma YouTuben käyttäjille: he ovat tottuneet verkossa ilmaisiin palveluihin ja sen mahdollistavaan mainontaan. Silti YouTube on pakottanut mainostajat kuuntelemaan asiakkaitaan: mainosten on osattava vetää puoleensa, ei pakottaa katsomaan. Markkinointi onkin muuttanut luonnettaan siten, että YouTubesta myös haetaan parhaita mainoksia katsottavaksi. Esimerkkinä suomalaiset kahvimainokset ».

YouTube-videot ja eri sisältötyypit

YouTube-videot käsittävät paljon muutakin kuin musiikkia ja kissavideoita. Niin koukuttavia kun kumpikin sisältötyyppi onkin, esimerkiksi omat kanavasuosikkini löytyvät digitaalisen median ja elokuvien parista. YouTuben hienous piileekin vaihtoehtojen määrässä ja lukuisissa lajityypeissä. YouTuben sisällöt ovatkin oma ilmiönsä ja samanhenkisiä yhteisöjä syntyy esimerkiksi tietyn harrastuksen tai pelin ympärille. Tässä esimerkkejä joidenkin sisältötyyppien edustajista:

Hauskat eläimet

Eläimet piristää päivää ja söpöjä tai hauskoja eläimiä saa kaivettua YouTube-videoiden lukuisista eläinkanavaista. Todellisten eläinten lisäksi voi relata myös animoitujen hahmojen parissa kuten Simon's Cat.

Pelit Youtubessa

Moni tubettaja, kuten Roni Back, on aloittanut pelivideoiden parissa. Nuoren naistubettaja Beata Rodaksen Youtube-kanava Paqpa on menestynyt perinteisellä poikien kotikentällä ja rikkoo ennakkoluuloja tyttöjen pelaamisesta.

Tutoriaalit

YouTuben lukemattomien How To -videoiden avulla voi oppia tekemään lähes mitä tahansa. Näin uuden vuoden aattona vinkkejä voi saada vaikkapa ilotulituksen kuvaamiseen.

Tuotearviot

Ostosten suunnittelu alkaa usein netistä ja YouTube-videot toimivat parhaina kiinnostuksen herättäjinä ja havainnollistajina Tutustu esimerkiksi gimbal-vakaajaan: Testissä Feiyu Vlog Pocket gimbal.

Julkkisjuorut

Kuka, mitä ja kenen kanssa? Enää ei tarvitse istua kampaajan penkillä pysyäkseen ajan tasalla julkkisten edesottamuksista.

YouTuben Vlogit

Vlogit toimivat eräänlaisena videopohjaisena päiväkirjana tiettyihin teemoihin keskittyen. Eetu Pesonen on yksi Suomen suosituimpia videobloggaajista kanavallaan eeddspeaks ja voittanut mm. kaksi Tube Awards -palkintoa.

Komedia ja sketsit

Huumorivideot ovat yksi yleisisimmin jaettuja YouTube-sisältöjä. Huumorintaju on henkilökohtainen juttu, mutta YouTube-videoiden joukosta löytyy kanavia joka makuun. Varkautelainen From The Bushes kerää huumorikanavallaan yli kaksisataatuhatta tilaajaa.

Unboxing-videot

YouTube-videot, joissa avataan tuotteita pakkauksista, ovat eräänlaisia laajennuksia tuotevideoille. Joulun ollessa vielä hyvässä muistissa, lahjojen avaamisen riemuun on helppo samaistua. Avaajan ilme on nähtävä! Katso miltä näyttää Iphone 12 unboxaus Nelli Kniivilan kanavalla.

Pränkit

Huumorivideoiden ohella YouTube-videoista jaetuimpiin ovat jekkujen ja stunttien täytteiset pilailut. Johnny Knoxvillen jalanjälkiä seuraten pitkän uran ovat luonneet myös suomalaiset Duudsonit.

YouTube videot Suomi:

Suomitube » listaa suomalaisten omistamat YouTube-kanavat. Erilaisten kiinnostuksen kohteiden mukaan viihdyttävät, inspiroivat tai opettavat YouTube-videot on jaettu seuravaaviin sisältötyyppeihin:

 • Autot ja ajoneuvot
 • Elokuvat ja animaatiot
 • Komedia
 • Koulutus
 • Lemmikit ja eläimet
 • Matkailu ja tapahtumat
 • Musiikki
 • Pelit
 • Tiede ja tekniikka
 • Urheilu
 • Uutiset ja politiikka
 • Viihde
 • Vinkit ja tyylit
 • Vlogit

YouTube-videot 2021 eteenpäin?

Vuodenvaihteen yhteenvetona voidaan todeta, että YouTube on on hypännyt melkoisen harppauksen 15 vuodessa, mutta jatkuuko ylämäki? Osa sisällöntuottajista saattaa nähdä, että YouTuben kulta-aika on ohi, samalla kun kiinalaiset striimausalustat lyövät kiilaa YouTuben kärkiasemaan videopohjaisena verkkopalveluna. Turbulenssista huolimatta YouTube on edelleen maailman toiseksi suurin hakukone ja ainutlaatuinen viihdepalvelu. YouTube-videot ilahduttavat meitä varmasti vielä pitkälle 2021 jälkeenkin – Rewinwindilla ja tai ilman.

Saattaisit pitää myös näistä: