kahvibrändit @Marju Aavikko

Kahvit

Kahvibrändit jyräävät

Lähes vuosi sitten tässä blogissa päiviteltiin suomalaisten suhdetta Aku Ankkaan ». Yhtään väheksymättä Akua tiedossa on, että suomalaisessa kulttuurissa jyllää suurempiakin voimia. Kahvibrändit ja kahvinjuonti näkyvät kaikkialla, sillä meille suomalaisille kahvi sopii joka tilanteeseen. Helsinki Coffee Festivalin » teettämän kyselyn vastaajista lähes puolet nauttivat kahvinsa suositusten mukaisesti 3–4 kupin päivävauhdilla. Melkein 12 % vastaajista tunnusti päivärytmiinsä kuuluvan yli viisi kuppia kahvia. Samassa tutkimuksessa kävi ilmi, että juomme edelleen 38 %:sti kahvimme maidolla, mutta mustan kahvin suosijat seuraavat kintereillä vain kolmen prosentin erolla.

Kahvibrändit mediamourun vertailussa

Aamukahvia kiitos!

Kahvisekoitukset ja paahtoasteet ovat oma lukunsa. Joukkoomme mahtuu leppoisia nautiskelijoita, maltillisia kahvifaneja ja vakaumuksellisia kahviuskovaisia. Eikä kahvinjuonti mene meillä pelkästään tunteisiin. Pauligilla » tietävät kertoa, että suomalaisten kahvinjuonti on kansainvälistä huipputasoa. Kun 91 % suomalaisista nauttii päivittäin vähintään yhden kupin kahvia, kärkipaikkaamme kahvinjuojamaana on vankalla pohjalla.
Kahvi on hyvää aamulla ja sitten koko päivän – suomalainen sananalasku

McDonald’s kahvin suuri mainostaulu Helsingissä 2011 kertoi enemmän kuin tuhat sanaa.

Kahvi menee tunteisiin 

Edellä nähtyjen lukujen valossa ei ole ihme, että suomessa kahvibrändit voivat hyvin. Ne eivät ehkä aivan mahdu kymmenen arvostetuimman brändin joukkoon, mutta tunnettuus ja positiiviset mielleyhtymät peittoavat monet muut tuotteet. Tunnetasolla kahvi sitouttaa meidät myös omaan suosikkikahvimerkkiimme. Entä kuinka kahvibrändit ovat hyödyntäneet näin otollista maaperää? Täydellä höyryllä: kun kahvibrändit kääntyvät digitaalisiksi tarinankertojiksi, vain tuoksu puuttuu. Innostavat tarinat vahvistavat tunnesidettä ja parhaat niistä jäävät mieleen vuosikymmeneksi. Tutustu tarkemmin siihen, kuinka tarinat tukevat tunteisiin vaikuttamista » ja esimerkkeihin visuaalisista tarinankertojista ». Alla tuttu joukko YouTube videoiden » mainosarkistoista poimittuja nautiskelijoiden kahvitarinoita sekä brändivideoiden » klassikoita.

Kahvibrändi tunnelmoi: Juhla Mokka & Mårtenson.

Lasse Mårtensson ja Myrkyluodon Maija samaistettiin Juhla Mokkaan jo vuonna 1980. Klassisesta Juhla Mokasta kädentaitajineen tuli tuttu näky kahvimainoksissa vuosikymmenien ajaksi. Pauligin kahvibrändi tuli luoneeksi artesaanikahvin kauan ennen kuin nimitys tuli yleiseen käyttöön. Retroile lisää 1980-luvulla »

Lempeä pianomusiikki taukosi 2018 Pauligin lähtiessä maalailemaan mainoksessaan pahimpia pelkojamme: kahvi loppuu! Tarinan tarkoitus ei ollut vain pelotella kahvinjuojia. Mainos toteutti vastuullisen liiketoiminnan megatrendiä, jossa myös brändit ottavat kantaa ilmastonmuutokseen ja niukkeneviin luonnonvaroihin. Aihe on polttavaa myös muotibrändien markkinoinnissa: tutustu tarkemmin brändien vastuullisuusviestintään ».

Kahvibrändit katsovat tulevaisuuteen: Paulig Blend 2080.

Yllä Pauligin komea brändivideo, jossa yritys esittäytyy ympäristön asialla. Katso myös lisää brändimarkkinoinnista » ja brändien sisältöstrategioista » sekä paineista brändiuudistuksiin ».

Kahvibrändit terveystarkastuksessa

Mikäli kahvi ei olisi vaarassa loppua, kahvinjuonti ei antaisi syytä huonoon omatuntoon. Kodin Kuvalehden » jutussa lääkärikeskus Aavan ravitsemusterapeutti kumosi uskomukset kahvin terveyshaitoista. Vanhemman väen keskuudessa sen arveluttava maine lienee syntynyt siitä, että kahvia pidetään – syystäkin – nautintoaineena. Joka tapauksessa viime vuosien tutkimukset kahvin hyödyistä ja haitoista antaa lopputulokseksi sen, että kahvin juomisesta on enemmän hyötyä kuin haittaa.

Kahvibrändit: Kun hyvä riittää.

Kahvia kasvaville nuorille miehille

Pauligin maalailtua kahvikulttuuria jo vuosikymmeniä isolla siveltimellä, Saludo on lähestynyt aihetta aivan eri kulmalla ja eri kohdeyleisölle ». Saludon kahvibrändi lähti profiloitumaan suositulla videollaan nuorten miesten konstailemattomaksi kahviksi. Puutöitä tekevän isoisän sijaan videoilla vilahti sumppia tarjoileva, kiroileva mummo.

 

Kun Saludo lupaa, että hyväkin riittää, Löfbergs luottaa kaupunkilaismiljöössä somevaikuttajiin ja kehottaa jokaista löytämään omat vahvuutensa kahvin voimaannuttamana. Kumpikin viesti inspiroi ja on aivan yhtä oikeassa. Onkohan niin, että kahvikupin äärellä palaamme perusasioihin ja rauhoitumme miettimään sitä, millä todella on merkitystä?

Kahvibrändit: Löydä vahvuutesi.

Herättävät kahvibrändit

Sillä välin kun muut kahvibrändit kosiskelevat miespuolisia kahvinkuluttajia, Kulta Katriina herättelee naisyleisöä. Se tartuu kahviin ja kahvihetkin työelämän näkökulmasta. Kulta Katriina nostaa esiin sen, että vain Suomessa työpaikkojen taukotiloja kutsutaan kahvihuoneiksi. Kahvikuppi toimii myös ns. turvakuppina tai treffien mahdollistajana. Lähdetään kahville!

Kahvibrändit suomalaisen kahvikulttuurin asialla.

Kahvihetki on hyvä päättää klassikkosuosikilla ja muistella, kuinka Costa Rican kahvibrändi hoiti homman kotiin parikymmentä vuotta sitten. Poliisien tien päällä viettämä kahvitauko sujui näppärästi työn lomassa. Koska kuvissa oli suomalainen kahvi ja suomalaiset poliisit, donitsit korvasi tiukka asenne. Eikö nyt olisikin aika päivittää Costa Rica -kahville uudet jaksot vaikkapa useamman partion voimin? Uusia kahvimainoksia odotellessa – ajetaan varovasti ja pidetään kahvitaukoja!

Kahvibrändit: Costa Rica -ratsia.

Kahvibrändien ohella saattaisit pitää myös näistä: