artikkelien avainsanalista


Mikä on bränditarina?

Bränditarina on perusta yrityksen viestinnälle. Se on kivijalka, joka tukee brändin hallintaa pitkällä juoksulla. Brändin tarina luo ja vahvistavaa niitä mielikuvia, joihin brändi haluaa tulla yhdistetyksi. Jokainen näkyvä tuotemerkki vaatii tarinansa. Kun kupletin juoni on selvä, sitä on helppo seurata.


Bränditarinasta kasvaa brändin arvo

Aito bränditarina brändin syntyvaiheista tai ihmisistä sen takana lisää luottamusta ja herättää kiinnostusta brändiin. Samaistuttava tarina säilyy mielessä pidempään ja tunteiden liittäminen » bränditarinaan tuo brändin lähemmäksi kuluttajia. Brändeihin liitetään merkityksiä ja omissa tarinoissaan brändi voi vaikuttaa siihen, minkä tyyppisiin päämääriin se liitetään. Kun brändin tarina nostaa esiin brändin arvoja,  tarinat myös tuovat arvoa » omalle kohderyhmälle. Bränditarinoiden voimaan luottavat myös parhaat henkilöbrändääjät ».


Bränditarinan anatomia

Bränditarinaa voi kertoa monin eri tavoin. Tärkeintä on, että tarina tukee brändin olemusta. Visuaalinen tarinankerronta » on luonteva tapa bränditarinan jakamiseen erityisesti videomuodossa. Brändin tarina on tärkeä osa brändimarkkinointia ». Tutustu tarkemmin palkitun brändivideon esimerkkiin » ja parhaiden bränditarinoiden anatomiaan videomainonnan koosteessa ».


Tällä välilehdellä esiteltyjen bränditarinoiden lisäksi löydät kaikki tekstit yhdellä silmäyksellä blogin etusivulta » Katso lisää!