Videoiden hakukoneoptimointi ja lataaminen YouTubessa
Haluatko oppia optimoimaan videosi ja lataamaan ne YouTubeen siten, että hakukoneet sen löytävät. Tutustu vinkkeihin!
SEO (Search Engine Optimization) on prosessi, jonka avulla verkkosivusto saa hakukoneissa ilmaisia, luonnollisia hakuja. Tämä maksuton eli ns. orgaaninen liikenne verkossa kilpailee hakukoneiden kärkipaikoista muiden vastaavien sisältöjen kanssa. Kilpailussa pärjää ne sisällöt, jotka hakukone katsoo olevan kaikkein osuvimpia tehdylle haulle. SEO-optimointiin kannattaa tutustua ja napata hakukonenäkyvyyden periaatteet haltuun. Olennaista on ymmärtää, mitä hakua tai tarvetta oma sisältö edustaa ja edetä optimoinnissa sen mukaisesti.
Tästä pääset tutustumaan tarkemmin verkkosivujen arvontuottoon ». Lisää optimoinnista voit lukea myös blogin Google-näkyvyyteen keskittyvässä » tekstissä.
SEO-optimointi sisältää käsitteitä, jotka saattavat äkkiseltään tuntua monimutkaisilta. Lyhykäisyydessään se on menetelmä, jossa hakukoneoptimoinnin strategiat, -tekniikat ja -taktiikat ohjataan pelaamaan yhteen. Tavoite on selkeä: eri työvaiheiden tarkoitus on vastata mahdollisimman tarkkaan tiettyyn hakulausekkeeseen. Onnistuneella optimoinnilla verkkosisältö saadaan nousemaan riittävän korkeille sijoituksille hakutulossivulla eli SERP:ssä (Search Engine Results Pages). Hyvät sijoitukset hakutuloksissa palvelevat lopullista tavoitetta, eli houkuttelevat mahdollisimman suuren joukon kohderyhmään sopivia » kävijöitä.
Googlessa korkeat sijoitukset määräytyvät sen mukaan kuinka palvelevaksi ja laadukkaaksi Google sisällön arvioi. Systeemiä pyörittää Googlen salainen resepti, eli algoritmi. Algoritmi suosii määriteltyjä signaaleja, jotka osoittavat sivustolta löytyvä runsaasti asiaankuuluvaa tietoa. Tunnettuja signaaleja (otsikointi, uniikki sisältö, sivuston maine, linkitykset, tekniset vaatimukset ym.) pyritään SEO-optimoinnin avulla virittää moitteettomaan kuntoon.
Hakukoneoptimoinnin ensimmäinen askel otetaan oikeiden avainsanojen määrittelemisessä. Oikeat avainsanat ovat sellaisia, joiden tulisi nousta sivustohaussa ja jotka kuvaavat parhaiten optimoitavaa sisältöä. Kun oma SEO-optimoinnin tehtävälista on valmis ja läpikäyty, pitää muistaa ettei hakukoneoptimointi ole kertaluonteinen prosessi. Sivuston hakukonenäkyvyyttä on pidettävä yllä koko sivuston elinkaaren ajan. Pienin väliajoin kannattaa käydä läpi omaa listaa ja tehdä tarkistuksia mm. sivustolinkkien toimivuudesta. Optimoinnissa ja sivuston kehittämisessä on tärkeä seurata säännöllisesti myös sen kävijäliikennettä. Tässä blogitekstissä pääset tutustumaan verkkoanalytiikan perusteisiin ».
Edellä kuvattiin hakukoneoptimoinnin merkitystä silloin, kun halutaan parantaa nettisivujen maksutonta näkyvyyttä. SEO-osaamisella on kuitenkin käyttöä laajemminkin verkkonäkyvyyden parantamisessa. Myös Googlen omistamassa YouTubessa on hakukoneominaisuuksia ja näitä pääsee parhaiten hyödyntämään videoiden hakukoneoptimoinnilla. YouTuben ja Googlen näkyvyyttä ohjaavat toisistaan erilliset algoritmit, mutta hakutulosten optimointi toimii niissä pitkälti samoilla periaatteilla. Ota YouTube-videoiden julkaiseminen ja SEO haltuun kattavasta YouTube-opastuksesta ».
Verkkonäkyvyyteen voit tutustua tarkemmin seuraavilla sivuilla:
Media-blogin etusivulta » näet yhdellä silmäyksellä kaikki sisällöt. Yksinomaan digimarkkinointiin liittyvät artikkelit löydät markkinointiviestinnän kategoriasta »
Alla suora artikkelilistaus hakukoneoptimointiin liittyen:
Haluatko oppia optimoimaan videosi ja lataamaan ne YouTubeen siten, että hakukoneet sen löytävät. Tutustu vinkkeihin!
Älä anna Google Ads -mainonnan lannistaa. Pienellä vaivalla sen kanssa pääseet tutuksi. Tutustu vinkkeihin ja innostu Googlesta.
Google-analytiikka ja kävijäseuranta selkokielellä – peruskäyttäjien perustarpeisiin. Innostu verkkosivujen kehittämisestä!
Kuinka sisältöstrategia voi vahvistaa brändimarkkinointia? Tutustu eri markkinoinikanavien erityispiirteisiin ja mahdollisuuksiin strategian tukena.
Hakukoneoptimointi tutuksi ja Google-näkyvyyden salat haltuun SEO-asiantuntijan opastamana.