artikkelien avainsanalista


Taideteollisuus, suunnittelu ja käden taidot

Taideteollisuus käsittää käyttöesineiden suunnittelun ja toteutuksen. Jo keskiaikainen käsityön perinne osasi yhdistää käsityön taiteeseen ja jopa teollisuuteen, vaikka varsinaiset taideteollisuusliikkeet syntyivät vasta 1800-luvun kuluessa. Keskiajan käsityö oli taidekäsityötä parhaimmillaan. Gotiikan ajan » katedraalien varjossa neulonta ja koruompeleet kasvoivat oman aikansa hienoimmiksi teoksiksi ja lopulta likipitäen taideteollisuuden muodoksi. Kuten gotiikan ajan blogitekstissä kerrotaan, gotiikan komealla perinteelle löytyy tänäkin päivänä nimekkäitä jatkajia. Nykyään voikin hyvillä mielin panna merkille, että kädentaitojen arvostus on palautumassa sille kuuluvaan arvoonsa. Koko taideteollisuusalalla on paljon annettavaa niin kestävälle kehitykselle kuin yritystoiminnan vastuullisuudelle ».


Taideteollisuuden historia

Blogi kerää yhteen taideteollisuuden aikakausia ja merkkipaaluja kahdessa eri osassa. Muotoilun eri aikakausien kautta edetään 1800-luvulta lähtien » aina tämän päivän muotoilun » tyylisuuntiin. Lähtöpisteenä on teollistumisen aika ja Arts and Crafts-liike. Matka jatkuu mm. Bauhausiin aina suomalaisen muotoilun kulta-aikaan asti. Kronologisilla aikajanoilla voit tutustua taideteollisiin tuotteisiin sekä niiden suunnittelijoihin vuosikymmeltä toiselle. Toisella historian jaksolla tutuksi tulevat sotien jälkeiset suunnittelijat kuten Eero Aarnio, Björn Wecksröm tai Ettore Sottsass.


Mediablogin etusivulla » pääset helposti tutustumaan myös muiden sisältöjen listaukseen yhdellä silmäyksellä. Lue ja löydä lisää!