artikkelien avainsanalista


Mitä taidehistoria antaa?

Taidehistoria on suunnittelijoille loputon inspiraation lähde ». Se on ollut innoittamassa myös tämän blogin sisältöjä. Kun vielä muistetaan, että taide ja kulttuuri itsessään toimivat hyvinvoinnin lähteinä voi vain kiistatta todeta, ettei taidetta parempaa aihetta tai harrastusta juurikaan voisi valita.


Taidehistorian tyylikaudet ja ilmiöt

Tässä media-aiheisessa blogissa taidehistorian suuruuksiin pääsee tutustumaan mediahistorian » kategoriassa. Kuvataiteiden ohella blogissa käsitellään taidehistoriaa taideteollisuuden » ja visuaalisen kulttuurin osalta elokuvien » kautta. Kokonaan omat blogitekstinsä ja käsittelynsä ovat saaneet taidehistorian kuuluisat taidemaalarit kuten omakuvien mestari Rembrandt », hänen esikuvansa Tizian Vecellio » sekä Pariisin vuosisadan vaihteen kuvittajaan Henri de Tolouse-Lautrec ». Modernin taiteen historiaan ja visuaaliseen tarinankerrontaan pysähdytään Marc Chagallin » johdolla. Pop-taide puolestaan esittäytyy Roy Lichtensteinin » ikonisten kuvien äärellä.


Eri taiteilijoihin ja taidekausiin voi tutustu yhdellä silmäyksellä sukeltamalla kukkien taide- ja kulttuurihistoriaan » Flowers Forvever -näyttelyn esittelyn ja teosten kautta.


Matka taidehistorian blogissa

Blogissa taidehistorian teemat alkavat muinaisesta Egyptistä » ja Rosettan kiven arvoituksesta. Aikamatka jatkuu antiikin tarinoihin Kreikasta » ja Roomasta ». Vastassa seisoo niin Rodoksen kolossi kuin Trajanuksen pylväs. Tutkimusretkellä pysähdytään gotiikan aikaan » katedraalien varjossa ja riemastutaan rokokoon » keveistä pastellinsävyisistä pyörteistä. Eräs etappi päätyy joulutunnelmiin, jolloin glöginhuurussa pohditaan inspiraatiota menneistä aikakausista hakenutta romantiikan aikaa ». Taidehistorian aikajana on pitkä ja tarinat jatkuvat edelleen. Pysy mukana matkassa!


Design ja taide-esineiden historia

Taidehistorian ohella blogissa tutustutaan muotoilun historiaan aina 1800-luvun lopulta lähtien. Löydät sekä muotoiluesimerkkejä että muotoilun ja taiteen historian näkyvimpiä nimiä kaksiosaisessa katsauksessa. Ensimmäisessä edetään Art Nouveau hengestä aina New Yorkin Guggenheim museon syntyhetkiin saakka 1960-luvun vaihteeseen. Toinen osa alkaa italialaisen suunnittelun juhlana ja päättyy tämän päivän teknologitrendeihin saakka. Tutustu muotoilun aikakausiin » ja design-tuotteiden historiaan ».


Media-blogin etusivulta » löydät kaikki sisällöt yhdellä silmäyksellä. Tutustu ja lue lisää!