Luovuus arjessa ja työelämässä
Luovuus vaatii ylläpitoa, oli kysymys sitten tuloskeskeisistä asiantuntijatehtävistä tai luovan alan tekijöistä. Luova ajattelu ei siis koske vain tärkeitä vapaa-ajan harrastuksia, vaan on eräänlainen vaatimus lähes alalla kuin alalla. Omat rutiinit ja tavat luovuuden ylläpitoon ja ilmaisuun löytyvät meiltä itse kultakin.
Korona-aika on tuonut oman lisänsä luovaan tekemiseen. Luovuuden ja digitalisaation hyödyntäminen » ovat avanneet uusia ovia sekä arkeen että työelämään.
Luomiskyky on voimavara
Tämän blogin lähtökohta on luovuuden ruokkiminen monessa muodossa ja useista eri aihepiireistä. Toinen teesi on vakaa usko siihen, että luovuutta saa pidettyä yllä jatkuvalla oppimisella. Tagin alta löytyy vain osa blogin teksteissä, joten lähde mukaan koko kierrokselle!

brändihahmo ja brändimuutos
BRÄNDIHAHMO UUDISTUU Brändihahmo tuuletuksessa BRÄNDIHAHMO LIKOON – TAHRATON BRÄNDIUUDISTUS Brändihahmo – tuo liikemerkkien ajaton visuaalinen ikoni on kuin perheen jäsen tai hyvä ystävä. Jokaisella itseään kunnioittavalla brändillä on bränditarinansa », mutta tarinoita riittää myös brändien hahmoilla. Tarinoiden ohessa brändihahmo jakaa sujuvasti somessa neuvoja ja vinkkejä, mutta ei jää kiinni tuputtamisesta. Silti…
Jatka lukemistaBrändihahmo tuuletuksessa 
visuaalinen tarinankertoja luovissa ympäristöissä
VISUAALINEN TARINANKERTOJA Visuaalinen tarinankertoja ansaitsee suitsutuksen Mitä yhteistä on luolamiehellä, Marc Chagalilla ja Pixarin animaatiolla? Tarinoiden maailma, jossa visuaalinen tarinankertoja johtaa orkesteria. Chauvet’n luolan taide, Chagallin 1900-luvun modernismi ja Pixarin elokuvat yhdistelevät tarua ja totta katselijalleen merkityksellisellä tavalla. Tarinallistaminen mielletään nykytrendiksi, mutta miksi puhua suuntauksesta? Kuten Juha Torkki muistuttaa kirjassaan…
Jatka lukemistaVisuaalinen tarinankertoja 
digitalisaatio ja oppiminen poikkeusoloissa
Digitalisaatio Digitalisaatio ja oppiminen poikkeusoloissa Digitaalinen epidemia-arkemme Vapaan liikkumisen ja yhteen kokoontumisen rajoittaminen on vuoden 2020 suomalaisille ainutkertainen kokemus. Kotiaresti on ollut vierasta ja monilla työ- ja arkirutiinit ovat menneet uusiksi. Onneksi digitalisaatio on heittänyt meille pelastusrenkaan ja verkkopalvelut ovat helpottaneet arjen pyöritystä. Poikkeusoloissa on huomattu jotain hyvääkin ja salaa…
Jatka lukemistaDigitalisaatio ja oppiminen poikkeusoloissa 
Tizian ja kotikaupunki Venetsia
Tizian Tizian kestää aikaa Tizian oli täysrenessanssin kuuluisimpia ja arvostetuimpia maalareita jo omana elinaikanaan. ”Taide pitkä, elämä lyhyt” sanonta ei päde häneen. Tizianin kerrotaan olleen kuollessaan vuonna 1576 sataneljävuotias. Tieto lienee liioittelu, mutta ymmärrettävä, sillä yli 500 vuotta sitten elämä 30-vuoden jälkeen oli saavutus. Tizianin taide puolestaan on kestänyt aikaa…
Jatka lukemistaTizian kestää aikaa 
tehokas oppiminen visuaalisen viestinnän avulla
Tehokas oppiminen Tehokas Oppiminen Kuvien avulla muistat enemmän! Tehokas oppiminen on tutkitusti helpompaa kuvien avulla. Aivan kuin kuvalliset viestit olisivat aivoillemme niitä kaikkein kevyimpiä tiedostoja, jotka liikkuvat liukkaasti ja tallentuvat lähes itsestään. Itsekin suosin YouTubea aina kun tarvitsen apua jonkin asian suorittamiseen ja muistiinpanoja kerään visuaalisille alustoille. En jää mieltymysteni…
Jatka lukemistaTehokas Oppiminen 
luova ajattelu vireäksi musiikin voimalla
LUOVA AJATTELU Musiikki luovan ajattelun tukena Kesäfestarikausi on juuri pyörähtämässä käyntiin. Mitäpä jos peruuttaisimme kaikki lähiviikkojen kehityspalaverit ja puolivallattomat aivoriihet. Sen sijaan lähtisimme joukolla kesäfestareille? Mille tahansa festarille, kunhan tarjolla on musiikkia. Nyt nimittäin näyttää siltä, että luova ajattelu vaatii sitä. Jos kaipaat perusteluja - lue lisää! Savonlinnan oopperajuhlat…
Jatka lukemistaLuova ajattelu virkeäksi festareilla? 
oppiminen virkistää aivoja
Oppiminen aikuisena Oppiminen aikuisena Rutiinit hiiteen ja oppiminen avuksi Oppiminen aikuisena ei ole hullumpi idea. Vaikka opiskelu voi uuvuttaa opiskelijaa, oppiminen itsessään vain virkistää aivoja. Oppinen aikuisena ei olekaan pelkkää tiedon hankkimista, vaan oppimisen avulla pidämme huolta itsestämme. Kun käytämme aivoja myös muuhun kuin tuttujen rutiinitehtävien hoitamiseen, me itse asiassa…
Jatka lukemistaOppiminen aikuisena