artikkelien avainsanalista


Värien käyttö suunnittelussa

Tässä media-aiheisessa blogissa värien käyttö näkyy sivuston ulkoasun ohella myös sisällöissä. Värit ovat ennen muuta tehokeino. Siksi aihetta voi lähestyä monesta eri suunnasta. Alla blogin esimerkkejä, joissa värit ja niiden hyödyntäminen tulevat esiin väripsykologiassa, visuaalisen viestinnässä tai taidehistorian mestarien töissä.


Värien käyttö blogin sisällöissä

  • Visuaaliset tarinankertojat ovat usein myös värien käytön mestareita. Tarinankertojien blogitekstissä » nostetaan esiin  Marc Chagallin ohella elokuvakerronnan mestareita.
  • Mediakulttuurista » ei voi olla mainitsematta erityisesti Wes Andersonia, jonka tyylikkään kuvakerronnan yhdeksi tavaramerkiksi on muodostunut elokuvien värimaailma. Blogissa lähempään tarkasteluun pääsee Andersonin keltainen väri brändivärinä ».
  • Väreillä on ollut perinteisesti tärkeä asema visuaalisessa viestinnässä. Koska värit ovat tehokas viestintäkeino, huomion herättämisen ohella värien avulla voi myös tehostaa oppimista ». Värit ovat osa graafista kokonaisuutta ja palvelujen käytettävyyttä visuaalisesti toimivassa maailmassa.
  • Viestinnän ja mediakulttuurin värimaailmat ovat aina ammentaneet inspiraatiota » maalaustaiteen mestareilta. Renessanssiajan taidemaalari Tizian » tunnetaan edelleen virtuoosimaisesta värien käytöstään. Tizian otti värit haltuunsa visuaalisena tehokeinonan ja ymmärsi värien voiman.
  • Rokokoon trendikkäät pastellisävyt tulevat tutuksi, kun kurkistamme rokokoon tyylisuuntaukseen » ja tyylisuuntauksista vaikutteita ottaviin suunnittelun trendeihin.
  • Värien käyttö mainonnassa » ja markkinoinnissa sai alkunsa Henri de Toulouse-Lautrecin ja hänen aikalaistensa ikonisissa mainosjulisteissa 1800-luvun loppupuolella. Markkinointitarkoituksissa väreillä on edelleenkin tärkeä tehtävä mm. visuaalisessa suunnittelussa » ja tätä kautta tunteisiin vaikuttamisessa ».
  • Tunnistettava brändiväri tuo merkityksellisyyttä myös mainosvideoiden visuaaliseen kerrontaan. Tutustu havainnolliseen esimerkkiin ja analyysiin suomalaisesta brändivideosta ».

Mediablogin etusivulta » löydät kaikki blogitekstit yhdellä kertaa. Tutustu tai jatka lukemista alta löytyvistä esimerkeistä:


Read more about the article Tizian kestää aikaa
Tizian ja kotikaupunki Venetsia

Tizian kestää aikaa

 • Lukuaika:13 mins read

Tizian Tizian kestää aikaa Tizian oli täysrenessanssin kuuluisimpia ja arvostetuimpia maalareita jo omana elinaikanaan. Sanonta Taide pitkä, elämä lyhyt ei päde…

Jatka lukemistaTizian kestää aikaa