artikkelien avainsanalista


Värien käyttö suunnittelussa

Värien käyttö näkyy media-aiheisessa blogissa muutenkin kuin sivuston ulkoasussa. Sitä lähestytään useista eri suunnista, niin väripsykologian, visuaalisen viestinnän kuin taidehistorian kautta.

  • Mediakulttuurissa » esimerkkinä löytyy Wes Anderson, jonka elokuvien tavaramerkiksi on muodostunut niiden värimaailma. Lähemmässä tarkastelussa on keltainen väri brändivärinä ».
  • Värit ovat tärkeässä roolissa visuaalisessa viestinnässä, kun tietoa halutaan välittää tehokkaasti eteenpäin. Koska värit ovat viestintäkeino, myös oppiminen tehostuu » harkitulla ja sisältöä palvelevalla värien käytöllä. Värit ovat osa graafista kokonaisuutta ja palvelujen käytettävyyttä visuaalisesti toimivassa maailmassa.
  • Visuaaliset tarinankertojat » ovat värien käytön mestareita. Esimerkkejä löytyy niin Pixarin elokuvista kuin Marc Chagallin teoksista.
  • Viestinnän ja mediakulttuurin väritys on luonnollisesti saanut inspiraatiota » maalaustaiteen mestareilta. Renessanssiajan taidemaalari Tizian » tunnetaan vieläkin virtuoosimaisesta värien käytöstään, koska taiteilija tunsi ja ymmärsi, kuinka mahtava väline värit ovat visuaalisten tehojen valjastamisessa.
  • Rokokoon trendikkäät pastellisävyt tulevat tutuksi kurkistaessa rokokoon tyylisuuntaukseen » ja rokokoosta vaikutteita ottaviin suunnittelun trendeihin.
  • Värien käyttö mainonnassa » ja markkinoinnissa nousi ensi kertaa esille Henri de Toulouse-Lautrecin ja hänen aikalaistensa ikonisissa mainosjulisteissa. Markkinointitarkoituksissa väreillä on edelleenkin tärkeä tehtävä mm. visuaalisessa suunnittelussa ».
  • Tunnistettava brändiväri » tuo merkityksellisyyttä myös mainosvideoiden visuaaliseen kerrontaan. Tutustu esimerkkiin!