Elokuvien kuvauspaikat
Elokuvista tutut kaupungit
Elokuvien kuvauspaikat Pariisissa
Kun listataan Euroopan matkakohteet ja elokuvien filmauspaikat, ensimmäisten joukkoon nousee Pariisi. Osaksi elokuvien ansiosta Pariisi tuo vahvoja mielikuvia, muistoja tai odotuksia. Lumièren veljesten myötä Pariisi löytyy jo maailman ensimmäisestä elokuvasta » vuonna 1895 ja elokuvien Pariisiin voi löytää vuosikymmeneltä toiseen. Bertolucci vei 1970-luvulla viimeisen Tangon Pariisissa » ja Polanski, Harrison Ford ja Frantic » juoksuttivat meitä 1980-luvun lopun Pariisissa. 1990-luvun avasi Pont-Neufin rakastavaiset » ja päätti John Frakenheimerin Ronin ».
Varsinaiseksi Pariisi-elokuvaksi nousi vuonna 2001 julkaistu Amélie ». Sen viehättävään maailmaan pääsee hyppäämään helposti Sacre Coeurin ja Montmartren ympäristössä, unohtamatta pientä kahvilaa, jossa Amélie työskenteli: Café des Deux Moulins, 15 Rue Lepic.
Viisi vuotta Amélien menestyksen jälkeen Audrey Tautou kuljetti katsojia jälleen Pariisissa, tällä kerta Da Vinci -koodia » selvittäen. Elokuvan kuvauspaikat eivät vaadi vastaavaa jahtia, Da Vinci koodin filmauspaikat on listattu » tarkasti niin Pariisissa kuin kanaalin toisella puolella.
Pariisissa kuvatuista elokuvista omaa luokkaansa on blogin alussa esitelty ja lähes kokonaan aidoilla kuvauspaikoilla kuvattu Midnight in Paris. Päiväkuvat edustavat Pariisin tunnettuja nähtävyyksiä ja keskiyön aikaan herää myyttinen Pariisi ». Elokuvan Pariisi on aito, ihastuttava matkakohde sekä samalla paikka, jossa menneisyys kohtaa nykyisyyden ja taru muuttuu todeksi. Woody Allen ja hänen kuvausryhmänsä saivatkin kaupungilta kuvausluvan monin erityisiin kohteisiin. Verkosta löydät tarkan listan elokuvan kuvauspaikkoihin ».
Ehkä kaikkein lumoavimmin Pariisin maamerkit löytää Rottatouillen maailmasta ». Pixarin ja Disneyn yhteistyö vuodelta 2006 loihtii täydellisen Pariisin yhdistämällä animaation, nostalgian ja fantasian. Ratatouille Pariisin ei tosiasiallisesti voi matkustaa, mutta sen kuvitteellisen ihannekaupungin tavoittaa kotisohvallakin.
Rooma – elokuvien kaupunki
Elokuvien kuvauspaikat olivat vielä 1950-luvulla tultaessa kuin Pixarin animaatiomaailma: täydellisiä kopioita todellisuudesta, mutta mahdottomia matkakohteita. Elokuvien tapahtumapaikka oli lähes poikkeuksetta studio.
Vuonna 1952 Hollywoodissa poikettiin perinteistä kaavasta. Se tarkoitti matkustamista Eurooppaan ja aidoille kuvauspaikoille Roomaan. William Wylerin Loma Roomassa -elokuva on siitä asti innoittanut matkailijoita ympäri maailmaa. Samalla elokuvatuotannot ovat ottaneet aidot kuvauspaikat omakseen.
Seuraavat ikoniset Roomakuvat valkokankaalla nähtiin 1960 Federico Fellinin La Dolce Vitassa. Rooma ei ole vain Audrey Heburnin tai Anita Ekbergin säihkettä. Se on aito ja todellinen elokuvakaupunki. Cinecittàn historiallisissa studioilla » on kuvattu koko joukko sekä italialaisia että Hollywood-elokuvien klassikoita Kleopatrasta ja Barbarellasta Scorsesen Gangs of New Yorkiin asti. Studiot ovat mainio matkakohde, sillä ne sijaitsevat vain 9 kilometrin päässä kaupungista. Tutustu Loma Roomassa elokuvan skootteriajelun innoittamana myös italialaisiin muotoilun klassikoihin ».
2000-luvulla Roomassa kuvatuista elokuvista » näkyvin on La Grande Bellezza. Eikä vain siksi, että se ansaitsi 2013 vieraskielisen elokuvan Oscarin, vaan koska Rooma ja sen öisen kadut saavat elokuvassa arvoisensa kunniaosoituksen. La Grande Bellezzan kuvauspaikat » ovat mahdollisia vierailukohteita heti seuraavalla Rooman matkalla.